Nieuws

112 nieuws: Auto vol gestolen vis in Staphorst I Autobrand in Hengelo

Kofferbak vol gestolen vis en garnaal aangetroffen bij controle in Staphorst
Kofferbak vol gestolen vis en garnaal aangetroffen bij controle in Staphorst © wijkagent Staphorst
In dit bericht houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.00 uur I Kofferbak vol gestolen zalm aangetroffen bij controle in Staphorst

Geen dag hetzelfde, dat geldt doorgaans wel voor agenten op straat, maar wijkagent Jimmy van Oyen in Staphorst heeft vanavond wel een heel bijzonder verhaal. De wijkagent werd door een collega getipt over een auto die behoorlijk slingerend over de weg reed. De auto werd gestopt, de bestuurder gecontroleerd en bij de inspecteren van de auto stuitte de agent op vis, heel veel vis... Maar liefst 190 pakken zalm en 40 zakken garnalen lagen in de kofferbak van de auto. De bestuurder kon niet zeggen hoe hij aan de vis en de garnalen kwam. De etenswaar blijkt gestolen bij een supermarkt. De bestuurder is aangehouden en de zalm en de garnalen zijn in beslag genomen.
Gestolen zalm en garnalen in beslag genomen
Gestolen zalm en garnalen in beslag genomen © @wijkagent_staphorst

19.26 uur I Autobrand in Hengelo

Aan het Hollands diep in de Hengelose nieuwbouwwijk Dalmeden is vanavond een auto uitgebrand. De snel gealarmeerde brandweer kon niet meer voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Hoe de auto in brand kon raken werd kort na het incident nog onderzocht. Een bergingsvoertuig is opgeroepen om het autowrak mee te nemen.
Autobrand in Hengelo
Autobrand in Hengelo © News United / Jordi Heinen

06.30 uur | Grote brand in Dalfsen

In Dalfsen woedt een grote brand in een bedrijfspand. Het volledige bericht lees je hier.
In Dalfsen woedt een grote brand in een bedrijfspand vol campers.
In Dalfsen woedt een grote brand in een bedrijfspand vol campers. © Niels Jansen

23.45 uur | Auto slaat over de kop op A1

Op de A1 is gisteravond een auto over de kop geslagen bij een ongeluk. Dat gebeurde rond 23:45 uur tussen Twello en Deventer, waar een auto langs de vangrail reed, vervolgens tientallen meters door de berm reed, om uiteindelijk van het talud af te rijden.
Daarbij sloeg de auto in ieder geval één keer over de kop. In het voertuig zaten drie mensen, van wie er één naar het ziekenhuis is gebracht. Wat er is gebeurd, is niet duidelijk. Volgens de politie was de bestuurder niet onder invloed.
Auto over de kop geslagen op de A1 bij Deventer
Auto over de kop geslagen op de A1 bij Deventer © NewsUnited/Rens Hulman

20.45 uur | Uitslaande woningbrand in Enschede

In een huis in Enschede is gisteravond brand uitgebroken. De brand ontstond rond 20:45 uur in een woning in de Assinklanden in de wijk Stroinkslanden. Toen de brandweer bij het huis aankwam, bleek er sprake te zijn van een uitslaande brand. De bewoners en hun drie honden konden op tijd naar buiten komen, waarna de brandweer de brand heeft geblust.
Ook bewoners van naastgelegen huizen moesten hun woning uit. Zij konden na het blussen wel weer terug naar huis, voor de bewoners van het huis waar de brand uitbrak geldt dat niet. Dat huis is volledig onbewoonbaar door de brand.
Uitslaande woningbrand in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.