Nieuws

Grote brand in bedrijfspand vol campers in Dalfsen

Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitgebreid naar het dak van het pand.
Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitgebreid naar het dak van het pand. © Niels Jansen
In Dalfsen heeft vanmorgen een grote brand gewoed in een bedrijfspand. De brand brak rond kwart over vijf uit. Rond acht uur vanmorgen gaf de brandweer het sein brand meester. De brandweer heeft weten te voorkomen dat het gebouw aan de Korenstraat is afgebrand.
Er heeft inmiddels een verkenning binnen in het pand plaatsgevonden. De brandweer meldt dat de hal vol staat met voertuigen. Het zou gaan om campers. Twee van die voertuigen zijn uitgebrand. De rook,- roet en waterschade is groot, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland.
Volgens een woordvoerder van de brandweer werd het vuur vanmorgen van buitenaf bestreden, omdat het te gevaarlijk was voor brandweermensen om naar binnen te gaan. Dat had onder meer te maken met een groot aantal campers dat in het brandende gebouw staat.
Ook de mogelijke aanwezigheid van gasflessen en dus de kans op ontploffingsgevaar was voor de brandweer reden om het vuur van buitenaf te bestrijden. Er stond een pand van ongeveer veertig bij twintig meter in brand.

Uitbreiding naar dak

De brand brak vanmorgen rond kwart over vijf uit. Toen de eerste brandweermensen ter plaatse waren, was de brand al uitgebreid naar het dak. De brandweer probeerde het pand zoveel mogelijk gesloten te houden om te voorkomen dat er zuurstof bij het vuur kwam en de brand op die manier kon uitbreiden.
In Dalfsen woedt een grote brand bij een dealer in campers.
In Dalfsen woedt een grote brand bij een dealer in campers. © Persbureau Noord Oost Nederland
Er zijn geen meldingen van slachtoffers. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Grote brand in bedrijfspand in Dalfsen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.