Nieuws

Razend drukke Sint bezoekt weer heel wat scholen

Veel kinderen, maar ook sommige juffen en meesters, vonden het best wel spannend vanmorgen om Sinterklaas te ontmoeten. "Ik heb hem een high five gegeven." Op veel scholen kwam de goedheiligman zoals alle jaren langs met zijn Pieten en zakken vol snoepgoed.
De aankomst van Sinterklaas op De Nutsschool in Oldenzaal verliep maandagmorgen niet zonder problemen. De goedheiligman en de pieten waren verdwaald. Gelukkig schoot boer Marcel met een trekker te hulp.
Staand in een bak voor de trekker konden de Sint en pieten alsnog hun weg vervolgen richting de basisschool. Onder begeleiding van de politie kwam de goedheiligman dan eindelijk rond kwart voor negen aan bij de school, waar al tientallen enthousiaste kinderen klaar stonden.

'Redelijk koud'

Voor de Sint en pieten een succesvol bezoek en ook de kinderen waren de lichte vertraging al snel vergeten. "We hebben lang gewacht, maar ik vond het wel heel leuk," vertelt Fedde. "Je ziet het niet heel vaak", voegt Willem toe.
En ook voor Sinterklaas was de trekker een groot succes. "Het is fantastisch om op deze manier aan te komen. Ik moet wel zeggen dat het redelijk koud was, maar ik ben weer stabiel in mijn benen," stelt de Sint gerust. Voor de rest van de dag staat hem namelijk nog een heel programma te wachten. "We gaan er een mooi feest van maken."
De aankomst van Sinterklaas op De Nutsschool in Oldenzaal verliep maandagmorgen niet zonder problemen.

Borne

Ook basisschool De Vonder in Borne werd door de Sint en zijn pieten vanmorgen niet overgeslagen. Toen het langzaam licht werd, stroomde het schoolplein al vol kinderen met hun ouders. De meeste leerlingen waren verkleed als Piet en droegen zelfgemaakte mutsen. Sinterklaas verscheen bovenaan de trap op de eerste verdieping van het schoolgebouw. Hij en zijn pieten werden luid toegejuicht door alle aanwezige kinderen.
Sinterklaas ook op bezoek bij basisschool in Borne

Dansjes

Na een welkomstwoord door de schooldirecteur, liepen alle kinderen de trap op om de Sint een high five te geven. Daarna ging iedereen naar zijn klas.
Sinterklaas en zijn roetveegpieten verzamelden zich in het gymlokaal. Daar kwamen alle klassen langs om liedjes te zingen en zelf ingestudeerde dansjes op te voeren. "Het blijft altijd een feestje al die kinderen te zien. Al die kinderen die weer vol verwachting kijken wanneer ik weer binnenkom. Het blijft altijd prachtig", zegt een enigszins vermoeide Sinterklaas. "Het was een lange nacht over de daken en ook vandaag staan er nog heel veel bezoekjes op het programma."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.