Nieuws

KOZP stuurt lespakket 'inclusief sinterklaasfeest' naar scholen in Staphorst

Rellen bij de sinterklaasintocht
Rellen bij de sinterklaasintocht © Persbureau Meter
De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft lespakketten over een inclusiever sinterklaasfeest naar scholen in Staphorst gestuurd. Inmiddels heeft een flink deel van de basisscholen de pakketten ook ontvangen.
Uit een belrondje langs de basisscholen in Staphorst blijkt dat de meeste scholen inmiddels een pakket hebben ontvangen. Ook blijken de scholen vervolgens samen te hebben afgesproken hoe hierop te reageren. "We bedanken KOZP voor het meedenken. Wij denken dat in Staphorst alles al over Zwarte Piet is gezegd", is steeds het identieke antwoord van de diverse scholen.
Een van de woordvoerders van een school geeft aan dat de scholen hebben overlegd welke reactie ze aan de media zouden geven en dat ze er niet inhoudelijk op willen ingaan.

Lespakket

Het lespakket van KOZP bevat slingers, chocolade en een zelfontworpen sinterklaasspel. Dit alles wordt vergezeld door een docentenhandleiding. Volgens KOZP is het doel een "inclusiever sinterklaasfeest".
Eerder ontaarde een vreedzame demonstratie van KOZP in rellen door Staphorsters, die (vaak met zwartgeverfde gezichten) behalve demonstranten ook waarnemers van Amnesty International aanvielen. Ook een cameraman van RTV Oost werd belaagd en met eieren bekogeld. De demonstratie werd vervolgens verboden. De intocht van Sinterklaas met zwartgeverfde pieten ging wel door.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.