Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: hondsbrutale inhaalactie via het rode verkeerslicht

Op een listige manier op hondsbrutale wijze die vervelend langzaam optrekkende vrachtwagen inhalen via het rode verkeerslicht.
Op een listige manier op hondsbrutale wijze die vervelend langzaam optrekkende vrachtwagen inhalen via het rode verkeerslicht. © RTV Oost
Met een hondsbrutale variant op het aloude gezegde dat wie niet sterk is slim moet zijn, weet deze ongeduldige automobilist een rijtje wachtende auto's te omzeilen. Waarbij hij het rode verkeerslicht gebruikt om die zo vervelend traag optrekkende vrachtwagen te passeren... "Zo kan het dus ook!"
De automobilist met dashcam, die ons de video toestuurde, kwam twee weken geleden in de buurt van het Van der Valk hotel in Zwolle aanrijden en moest wachten voor rood licht. Op het moment dat hij groen krijgt, jakkert van links een zwart VW Golfje nog snel door het rode licht.

'Zo kan het ook'

Als hij de hoek omrijdt, ziet hij hoe de bestuurder van het zwarte Golfje aanvankelijk halt houdt achter de vrachtwagen met daarachter twee andere personenwagens. Maar het volgende moment manoeuvreert de Golfrijder naar links en stelt zich op voor het rode verkeerslicht van het baanvak voor het verkeer dat wil afslaan richting Ommen.
Op hondsbrutale wijze inhalen via het rode verkeerslicht.
Op het moment dat de vrachtwagenchauffeur groen licht krijgt, trekt de Golfrijder snel op, rijdt door rood, negeert de verdrijvingsvlakken om vervolgens voor de vrachtwagen uit te komen.
"Zo kan het dus ook!", aldus de automobilist met dashcam.

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.