nieuws

NAM gaat transportleiding in Twente controleren om nieuwe lekken te voorkomen

Werkzaamheden na lekkage in Holtheme
Werkzaamheden na lekkage in Holtheme
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gaat de transportleiding tussen Schoonebeek en Twente controleren op verdunningen in de wand. Dat kan enkele weken duren. Tot die tijd wordt de leiding niet gebruikt. Nieuwe lekken moeten hierdoor worden voorkomen.
Met een inwendige inspectie worden beelden gemaakt van de binnenkant van de buis, om eventuele verdunningen op te sporen. Ook gaat de NAM met behulp van speciaal opgeleide honden inspecties uitvoeren. Die honden kunnen eventuele lekken opsporen. Een andere mogelijkheid is het inzetten van een helikopter met speciale apparatuur aan boord.

Waterinjecties zijn omstreden

Op 16 april werd er door een boer een lek ontdekt in de leiding bij Holtheme in Hardenberg. Het lekke gedeelte is uit de leiding gesneden en vervangen door een nieuw stuk.
De leiding transporteert afvalwater dat afkomstig is van de oliewinning in het Drentse Schoonebeek. Het water wordt geïnjecteerd in lege gasvelden in Twente. De waterinjecties zijn omstreden, omdat veel mensen zich zorgen maken over de risico's ervan. Wetenschappers waarschuwen voor aardbevingen en ernstige milieuverontreiniging.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.