nieuws

KNVB baalt van politieacties rond bekerfinale PEC Zwolle

De politie voert actie tijdens de strijd om de beker
De politie voert actie tijdens de strijd om de beker
De KNVB heeft teleurgesteld gereageerd op de aankondiging van de politievakbonden om tijdens de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen actie te voeren. De politievakbonden willen zondag voorafgaand aan de wedstrijd een parachutist laten landen op het veld om aandacht te vragen voor het cao-conflict met de minister.
De nationale voetbalbond zegt het betreurenswaardig te vinden dat het voetbal wordt gebruikt als actiemiddel in een cao-conflict tussen werknemer en werkgever. Vooral omdat de KNVB geen partij is in het arbeidsconflict en zowel de politie als het ministerie van Veiligheid en Justitie als belangrijke partners ziet.

Stadion is podium voor voetballers

De KNVB respecteert het recht om actie te voeren, maar vraagt zich hardop af of de acties niet buiten het voetbal om hadden gekund. Het stadion moet volgens de bond een podium blijven voor voetballers, niet voor actievoerders.
De voetbalbond laat weten de aangekondigde actie zondag niet te zullen blokkeren, omdat het belangrijkste uitgangspunt voor de KNVB is dat de bekerfinale door kan gaan en de duizenden supporters van beide clubs de wedstrijd normaal kunnen bezoeken.

Landing is voor de wedstrijd

De landing moet volgens de KNVB wel voorafgaand aan de wedstrijd plaatsvinden, zodat de spelers van PEC Zwolle en FC Groningen en het arbitrale team voor deze belangrijke wedstrijd er geen last van ondervinden en hun veiligheid gewaarborgd blijft. De bond wil ook graag benadrukken dat de verantwoordelijkheid voor de parachutist en de landing vanzelfsprekend volledig in handen van de actievoerders is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.