Nieuws

Nieuwe dienstregeling: Arriva breidt aantal treinen in de middagspits uit op Vechtdallijnen

Arriva breidt het aantal treinen in de spits op de Vechtdallijnen uit in de nieuwe dienstregeling
Arriva breidt het aantal treinen in de spits op de Vechtdallijnen uit in de nieuwe dienstregeling © ANP
In de nieuwe dienstregeling op de Vechtdallijnen die op 11 december van start gaat, wordt de spitsdienstregeling in de middag tussen Zwolle en Emmen uitgebreid. Dat meldt vervoerder Arriva. Het gaat om de nieuwe dienstregeling voor de trajecten Zwolle-Emmen en Almelo-Hardenberg.
Volgens Arriva bevat de nieuwe dienstregeling verschillende aanpassingen en verbeteringen. Voor de gehele dienstregeling geldt dat Arriva in overleg met opdrachtgever provincie Overijssel 'een maatwerkdienstregeling' heeft samengesteld die volgens de vervoerder zo goed mogelijk past bij de behoeften van de reizigers.

Spitsendienstregeling

Scholieren en studenten reizen vaak al eerder op de middag naar huis. Daar springt Arriva op in door de spitsdienstregeling uit te breiden. Op werkdagen starten de spitstreinen een uur eerder. Hierdoor rijden er van twee uur 's middags tot zes uur 's middags vier treinen per uur tussen Zwolle en Coevorden.
De nieuwe ritten: • 14.08 uur Zwolle ? Coevorden • 14.38 Zwolle ? Coevorden • 14.48 Coevorden ? Zwolle • 15.18 Coevorden ? Zwolle
Tussen Almelo en Hardenberg wordt op werkdagen de halfuurdienst uitgebreid tussen zeven en acht uur 's avonds. Om 18.46 uur rijdt een trein die eerder niet reed van Hardenberg naar Almelo. Vanuit Almelo rijdt er om 19.18 uur een nieuwe rit naar Mariënberg waar een goede aansluiting is op de trein richting Emmen.
Arriva adviseert reizigers altijd de reisplanner te checken voorafgaand aan de reis

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.