Nieuws

Sterrenkok John Spruit: ''Snert is mijn echte passie''

John Spruit
John Spruit © RTV Oost
Van Michelinster tot aan de barbecue, John Spruit uit Almelo is op alle niveaus kok. En John is een moderne rock-'n-roll-kok met een passie voor alle soorten eten.
Maar John houdt vooral van de barbecue en van snert! Tijdens corona bedacht hij de Snert Express, op bestelling erwtensoep ontvangen: "Maar dan wel echte snert, met heel veel vlees."
Joh is een bezig baasje: aankomend weekend wordt hij samen met zijn barbecue-maat Erik Manders Nederlands Kampioen, dat staat nu al vast. Hij schreef een kookboek met Henk Kuipers, die vooral bekend is als voorman van de motorclub No Surrender. Ook was John tot voor kort kok bij Coperto Restobar, dit Zwolse restaurant behaalde voor de derde keer op rij een Bib Gourmand.
John is over één ding heel duidelijk: "Vlees moet wel eerlijk zijn. Ik hou niet van kiloknallers. De beesten moeten wel de ruimte gehad hebben, er moet niet mee gevoetbald zijn zeg ik altijd."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.