Nieuws

Kabinet moet werk maken van verbreding N50 bij Kampen na aangenomen motie

N50 (foto ter illustratie: niet de exacte plek van de maatrelen)
N50 (foto ter illustratie: niet de exacte plek van de maatrelen) © Archief RTV Oost
De verbreding van de N50 bij Kampen is een stap dichterbij gekomen, nu de Tweede Kamer vanmiddag heeft ingestemd met een motie van Kamerleden Wybren van Haga en Nicki Pouw-Verweij.
Van Haga (BVNL) en Pouw-Verwij (JA21) verzochten het kabinet om 'eindelijk werk te maken van de verbreding van de N50 en de Kamer over de uitkomsten te informeren'. De Kamer stemde in met deze motie.
Al jaren wordt er geroepen om de N50 aan te pakken. Op de weg zijn meerdere ernstige ongelukken gebeurd. Begin november verongelukten er nog drie mensen op de N-weg. In april van dit jaar kamen een 34-jarige vrouw en haar 8-jarige dochter om het leven bij een frontale aanrijding met een vrachtwagen.

Vertraging

Vorige week meldde minister Harbers (Infrastructuur) nog dat het nog zeker enkele jaren duurt voordat de N50 wordt verbreed en er een fysieke rijbaanscheiding wordt geplaatst. De weg wordt op z'n vroegst in 2025 of 2026 aangepakt, jaren later dan oorspronkelijk was gepland. Of de vandaag aangenomen motie iets betekent voor deze uitspraken, is onduidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.