Nieuws

Niet alleen de aankomst van Sint is een feestje, in Nijverdal ook zijn vertrek

De Sint nam dinsdagavond afscheid in Nijverdal.
De Sint nam dinsdagavond afscheid in Nijverdal. © RTV Oost
Vele lampjes, muziek, een lampionnenoptocht en een vuurwerkshow, de uittocht van de Sint in Nijverdal was moeilijk te missen. Sinterklaas ging samen met zijn pieten dinsdagavond vanuit het centrum naar de Wilgenweard, waar de pakjesboot klaar lag. "2022 gaat de boeken in als een reuzegezellig Sinterklaasfeest," aldus de goedheiligman.
In 2019 kwam de Sinterklaascommissie Nijverdal voor het eerst met de uittocht, dit jaar is de tweede keer. “We hebben veel lampjes en de kinderen hebben een bouwpakket voor een lampion op kunnen halen bij de winkeliers en het Huis van de Sint hier in Nijverdal. Die hebben ze geknutseld en daarmee kunnen ze meelopen naar de Wilgenweard," vertelt organisator Jaime Fransen.
De Sint werd dinsdagavond uitgezwaaid in Nijverdal.
Ook Emma (7) heeft een lampion geknutseld. Ze gaat Sinterklaas wel een beetje missen geeft ze toe. "Mijn verjaardag is al bijna, maar ik vind het jammer dat ik nu geen cadeautjes meer krijg in mijn schoen." Toch is ze niet verdrietig deze avond. "Ik vind de lampionnenoptocht echt superleuk." Ook haar moeder is blij met de uittocht. "Ik vind het een goed idee. Je kunt het zo ook afsluiten."

Vuurwerkshow

De Sint had nog heel wat handjes te schudden in Nijverdal. Tijdens de optocht sloten steeds meer kinderen en ouders zich aan. Eenmaal aangekomen bij de Wilgenweard werden nog een paar laatste foto's gemaakt en toen was het voor de Sint tijd om in de pakjesboot te stappen. De toch vreugdevolle avond werd afgesloten met een vuurwerkshow, terwijl de Sint en pieten langzaam uit het zicht verdwenen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.