Nieuws

112 nieuws: mislukte vuurwerkdeal leidt tot ongeval bij Zwolle

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

16:50 uur | Auto in de sloot bij Zwolle

Op de Maatgravenweg in Zwolle is vanmiddag een auto in een sloot terechtgekomen. Door onbekende oorzaak raakte een man met zijn auto van de weg en kwam op de zijkant terecht in de sloot. Een omwonende heeft de auto handmatig stabiel gehouden omdat deze dreigde te kantelen.
De opgeroepen brandweer heeft de auto gestabiliseerd en daarna de bestuurder uit de auto gehaald. De man was onderkoeld, en is met onbekend letsel met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Auto komt in sloot terecht in Zwolle
Auto komt in sloot terecht in Zwolle © Persbureau Noord Oost Nederland

16.00 uur | Ongeval bij Zwolle

Een mislukte vuurwerkdeal leidde vannacht tot een ongeval bij Zwolle. De partijen kregen ruzie tijdens de verkoop van zwaar vuurwerk, wat uitmondde in een achtervolging. Hierbij raakte een auto van de weg en belandde op de kop in een weiland langs de Oude Wetering.
De inzittenden zijn opgevangen in de buurt en nagekeken door ambulancepersoneel. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.
De politie heeft drie mensen opgepakt, verhoord en daarna weer vrijgelaten. Zij zijn niet langer verdachte. De politie doet nog onderzoek.
Het ongeval gebeurde langs de Oude Wetering / Stuurmansweg
Het ongeval gebeurde langs de Oude Wetering / Stuurmansweg © Henry Wallinga

13.40 uur | Ontruiming na gaslek in Nijverdal

Een blok van vijf woningen in Nijverdal is vanmiddag ontruimd vanwege een gaslekkage. De lekkage ontstond bij werkzaamheden aan de P.C. Stamstraat. Bij werkzaamheden aan een woning werd een gasleiding geraakt. De omgeving van de lekkage is ruim afgezet.
Netbeheerder Enexis is ter plekke om het lek te repareren.
In Nijverdal werden vijf huizen ontruimd na een gaslekkage
In Nijverdal werden vijf huizen ontruimd na een gaslekkage © NewsUnited/Jan Willem Kleinhorstman
e hulpdiensten zijn gealarmeerd voor een gaslekkage aan de P.C Stamstraat. Ter plaatse bleek er bij werkzaamheden in de woning een gasleiding te zijn geraakt. De omgeving is ruim afgezet P.C Stamstraat is grotendeels afgesloten het blok van vijf woningen zijn ontruimd. Netbeheerder Enexis moet ter plaatse komen om de gasleiding te repareren.

11.20 uur | Vermiste man terecht

De vermiste man (20) uit Zwolle is in goede gezondheid teruggevonden. Dat zegt de politie op Instagram. De man liep weg uit een instelling in de provinciehoofdstad.

09.25 uur | Man uit Zwolle vermist

De politie in Zwolle maakt zich zorgen over de vermissing van een 20-jarige man. Hij is weggelopen uit een instelling in Zwolle.
De man heeft een blanke huidskleur, een normaal postuur en droeg op de dag van zijn vermissing een spijkerbroek, hoge schoenen met klittenband en een jas met een opvallende gele capuchon.
De politie vraagt mensen die hem hebben gezien of weten waar hij is de politie te waarschuwen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.