Nieuws

Laffe actie in Zwolle: vrouw (59) beroofd terwijl ze gewond op straat ligt na ongeluk

De man steelt niet alleen de fiets van de gewonde vrouw, maar gaat met haar bankpas ook naar de coffeeshop
De man steelt niet alleen de fiets van de gewonde vrouw, maar gaat met haar bankpas ook naar de coffeeshop © RTV Oost / Onder de Loep
Ze heeft geen goed woord over voor de dader. De vrouw van 59 die met haar fiets ten val kwam in Zwolle, kan zich er nog boos over maken. Terwijl ze gewond op straat lag en ambulancepersoneel haar hielp, heeft een man haar fiets gestolen. "Dit is onmenselijk, hij heeft geen hart."
De 59-jarige vrouw komt uit Hattem en fietst op zaterdag 17 september in Zwolle. Ter hoogte van de Sassenpoortenbrug valt ze. "Het stoplicht was groen dus ik maakte wat meer vaart. Maar het regende een beetje en daardoor was het glad. Toen viel ik hard op de grond", vertelt het slachtoffer.
Ze valt met haar hoofd op de grond. Meteen komt van alle kanten hulp. Het opgetrommelde politie- en ambulancepersoneel probeert de vrouw te helpen. Om ruimte te maken zet een omstander haar e-bike op de stoep. "Ik voelde zoveel pijn en had overal bloed. Op mijn gezicht en ook op mijn hand. Het regende dus ik was helemaal nat en ik had het ontzettend koud."
Terwijl hulpverleners de vrouw proberen te helpen steelt hij haar fiets. Heel triest.
Politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer
Terwijl ze op straat geholpen wordt, loopt een man over de stoep. Ter hoogte van haar fiets kijkt hij om. Daarna loopt de man een rondje en stopt dan weer bij haar fiets. De man kijkt nog even naar de vrouw die op straat ligt, en pakt dan hondsbrutaal haar e-bike en fietst ermee weg.
"Het is onmenselijk, deze man heeft geen hart", zegt de vrouw als ze later hoort dat haar fiets gestolen is, terwijl zij in zo'n kwetsbare positie op straat lag. In haar fietstas zat haar portemonnee, die blijkt de man een kwartier later ook gevonden te hebben. Dan loopt hij namelijk met de bankpas uit de portemonnee een coffeeshop in aan de Van Karnebeekstraat, amper 250 meter verderop. Terwijl het slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht, pint hij in de coffeeshop 50 euro contactloos.
Deze man wordt gezocht voor het stelen van de fiets van het slachtoffer
Deze man wordt gezocht voor het stelen van de fiets van het slachtoffer © RTV Oost / Onder de Loep
"Een ontzettend laffe actie", zegt politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer. "Terwijl hulpverleners de vrouw proberen te helpen steelt hij haar fiets. Heel triest. De vrouw heeft het grootste deel van de avond in het ziekenhuis doorgebracht, ze had een gebroken pols en op veel plekken kneuzingen. Daar heeft ze nog steeds dagelijks last van."
De gestolen e-bike, een Sparta F8e, is nog niet teruggevonden. De fietstassen van de vrouw wel. "Daarin zat haar handtas", vertelt Schoorlemmer. "Maar alles van waarde was eruit gehaald, zoals haar bankpas, een flesje Chanel-parfum en een Kruidvat-pas met punten erop."

Tips?

Herken je de man die de fiets steelt en is gefilmd in de coffeeshop? Laat het dan weten.
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
- Gebruik het tipformulier
- Stuur politie Zwolle een privébericht op Facebook

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.