Nieuws

Relschoppers Staphorst melden zich na uitzending Opsporing Verzocht

Beelden van de ongeregeldheden in Staphorst rond de intocht van Sinterklaas.
Beelden van de ongeregeldheden in Staphorst rond de intocht van Sinterklaas. © Onder de Loep
Relschoppers die betrokken waren bij de ongeregeldheden rondom de intocht van Sinterklaas in Staphorst, hebben zich bij de politie gemeld. Aanleiding was de uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week, waarin herkenbare beelden getoond werden van drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen.
Op zaterdag 19 november was de sfeer grimmig onderaan de afrit Staphorst op de A28. Kick Out Zwarte Piet (KOZP) had aangekondigd te willen demonstreren in Staphorst, maar demonstranten werden 'aangehouden' door een groep relschoppers die onder meer hun auto's vernielden. Hierbij werden ook meegereisde waarnemers van Amnesty International belaagd.
De politie stelde bijna twee weken geleden een ultimatum aan betrokkenen, van wie geblurde foto's te zien waren bij het opsporingsprogramma Onder de Loep. De mannen lieten niets van zich horen, waarna de beelden herkenbaar werden getoond in Opsporing Verzocht.

Tientallen tips

Volgens een politiewoordvoerder hebben de betrokken die zich nu gemeld hebben, dat gedaan naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht. Hij wil in het kader van het nog lopende onderzoek niet zeggen om hoeveel mensen het gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.