Nieuws

Kroegen maken zich klaar voor de kwartfinale: "De oranjekoorts neemt toe"

Elles Hetebrij over de oranjekoorts
Elles Hetebrij over de oranjekoorts © RTV Oost\Chantal Everaardt
De kerstversiering in café De Hete Brij in Zwolle moet steeds meer plaats maken voor oranje vlaggetjes. Eigenaresse Elles Hetebrij merkt dat de oranjekoorts toch wel toeneemt onder de cafégangers.
"Het lijkt wel alsof er een knopje om is, dat de oranjekoorts toeneemt naarmate we verder komen in het toernooi. Ik haal nog even wat extra vlaggetjes. Morgen schuiven we de tafels aan de kant en maken we een soort theateropstelling. Zo kunnen meer mensen voetbal kijken."
Het beamer-scherm werkt nog niet helemaal mee, lachend trekt Elles het drie keer naar beneden voor het blijft hangen. "De zaal boven gaat morgen ook open, met ook daar een groot scherm. Je merkt dat achterin de mensen voetbal kijken op hun telefoon. Maar daar gingen ze al juichen toen wij nog geen doelpunt op de beamer hadden. Dat was wel hilarisch."
Voetbal kijken verbindt mensen met elkaar, zegt Elles. "Vaders met dochters, collega's en vrienden, iedereen maakt er een feestje van. Heerlijk die gezelligheid. Ik denk dat het misschien nog wel drukker wordt vrijdagavond. En ja 'we can come an end' met Oranje."
Zwols café klaar voor Oranje

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.