nieuws

Teleurstelling bij JOVD Overijssel: niks over jongeren in coalitie-akkoord

Coalitie besteedt geen woord aan jongeren
Coalitie besteedt geen woord aan jongeren
Er is geen aandacht voor jongeren in het coalitie-akkoord van CDA, VVD, D66 en ChristenUnie in de provincie. Dat constateren de JOVD in Zwolle en Twente.
De jongerenafdelingen van de VVD zijn teleurgesteld over het gebrek aan visie van de beoogd coalitiepartijen over de toekomst van jongeren in Overijssel. 

Niks over jeugdwerkloosheid, niks over nachttreinen

In het akkoord wordt geen enkele aandacht geschonken aan de jeugdwerkloosheid, concrete plannen voor de bereikbaarheid van steden in Overijssel en de behoefte om bijvoorbeeld nachttreinen tussen Zwolle en Enschede te laten rijden om Overijssel ook voor jongeren een aantrekkelijke plek te maken.
Het gebrek aan visie over jongerenvraagstukken baart de JOVD Zwolle e.o. en Twente dan ook zorgen. De provincie is iets heel abstracts voor jongeren. Jongeren maken een vijfde van de totale bevolking van de provincie uit. Toch wordt er door deze groep elk jaar minder gestemd. Dit heeft volgens de JOVD te maken met desinteresse in de provincie.

Kansen laten liggen

Voorzitter Vroom van de JOVD Twente: "De provincie kan jongeren niet overtuigen van het nut van de provincie. De coalitie heeft veel kansen laten liggen om middels deze weg ook jongeren in het provinciebeleid te betrekken."
De JOVD-afdelingen in Zwolle en Twente roepen dan ook alle fracties in de Provinciale Staten op om de komende jaren meer aandacht te besteden aan jongeren.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.