nieuws

Petitie tegen bezuiniging op bibliotheek in Enschede

De directeur van de Openbare Bibliotheek in Enschede is op internet een petitie gestart tegen de bezuiniging die hem boven het hoofd hangt.
Met de petitie wil directeur Kocx de gemeente Enschede op andere gedachten brengen. De petitie is vrijdag gestart en na twee dagen 275 keer getekend. Kocx wil hem op 1 augustus aanbieden aan de wethouder of de gemeenteraad.

Negen ton in twee jaar

De bibliotheek kreeg twee jaar geleden te maken met een bezuiniging van drie ton. Daarbij is volgens Kocx toegezegd dat er binnen afzienbare tijd geen tweede bezuiniging zou volgen. Nu blijkt Enschede bij een extra bezuiniging van 1,2 miljoen euro op cultuur de bibliotheek niet te ontzien. Het gaat om een bezuiniging van zes ton bovenop de drie ton in 2013.
De bibliotheek heeft nu een hoofdvestiging aan de Pijpenstraat in het centrum, een vestiging in elk stadsdeel, een bibliotheekbus en een boekenbezorgservice voor zelfstandig wonende ouderen. Volgens Kocx moet met de aangekondigde bezuiniging fors gesneden worden in die faciliteiten. De politiek praat er in juni over. Een aantal fracties heeft al aangekondigd er kritisch tegenover te staan en zich er niet zomaar bij neer te leggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.