Nieuws

Opnieuw tientallen verwaarloosde honden bevrijd uit boerderij in Hardenberg

31 Shih Tzu’s en 10 Pomerianen leefden onder erbarmelijke omstandigheden
31 Shih Tzu’s en 10 Pomerianen leefden onder erbarmelijke omstandigheden © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft 41 verwaarloosde honden bevrijd uit een boerderij in de gemeente Hardenberg. Het gaat om 31 Shih Tzu’s en 10 Pomerianen. Ruim een maand geleden werden op een ander adres in dezelfde gemeente ruim 75 verwaarloosde honden weggehaald die op vrijwel gelijke wijze werden gehouden.
De eigenares wordt verdacht van ernstige verwaarlozing van een groot deel van de dieren. De honden zaten in vervuilde, opgestapelde reisbenches en te krappe kooien. Ze hadden geen water en klitten in de vacht, de ruimte stonk naar urine.

Tweede keer

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming noemt het 'opvallend' dat er in één gemeente in korte tijd twee keer grote hoeveelheden honden in beslag worden genomen. De dienst wil weten of er meer van deze hondenhouders actief zijn in de gemeente en roept mensen op misstanden te melden via 144.
Alle honden zijn in beslag genomen en ondergebracht op een geheime opvanglocatie. Het openbaar ministerie (OM) doet onderzoek naar de zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.