Nieuws

Lucky Rijssen wordt evenementenlocatie: "Vroeger was alleen de discotheek genoeg"

De grote zaal in Lucky tijdens een optreden van rapper Bizzey
De grote zaal in Lucky tijdens een optreden van rapper Bizzey © Lucky The Feel Good Provider
De wisseling van de wacht is aanstaande bij uitgaansgelegenheid Lucky in Rijssen. Eigenaar Rene Tijhuis en z'n vrouw Henriette dragen hun levenswerk over aan hun drie kinderen Michelle (32), Stefan (30) en Daphne (27). Maar op precies dezelfde voet verdergaan? Dat gebeurt niet. Lucky wordt een evenementencentrum inclusief de oude vertrouwde discotheekavond. "We willen verschillende doelgroepen pakken."
Het is niet te missen als je over de Morsweg in Rijssen rijdt: het enorme pand van Lucky The Feel Good Provider. Een plek waar je maar even aan terug hoeft te denken en dan komen er honderden herinneringen naar boven. Voor veel jonge Twentenaren was Lucky dé uitgaansgelegenheid op zaterdagavond. Bussen vol tieners werden er elk weekend afgezet en weer opgepikt.
Wij kregen een tour door Lucky:
Lucky Rijssen wordt evenementenlocatie: "Vroeger was alleen de discotheek genoeg"
Maar uitgaan is de laatste jaren veranderd. De klassieke discotheken verdwijnen beetje bij beetje. Om dat voor te zijn, besloot de familie Tijhuis flink te innoveren. Lucky verandert langzaamaan in een evenementencentrum. De grote zaal die voorheen vooral werd gebruikt als dansvloer, is nu te huren voor besloten feesten, trouwerijen, presentaties en netwerkborrels. Zelfs de populaire evangelische kerk Mozaiek0548 maakt er elke zondag gebruik van. "Voor iedere doelgroep is er wat wils", vertelt Stefan.
Worden de diehard discotheekgangers nu overgeslagen? Nee, want voor een avondje stappen kun je nog steeds bij Lucky terecht. Al merkt Stefan dat ook de wensen van het uitgaanspubliek niet meer hetzelfde zijn als pak 'm beet tien jaar geleden. "Toen ik uitging, gingen zestienplussers standaard elke zaterdagavond naar dezelfde discotheek. Tegenwoordig kiezen mensen veel bewuster waar ze naartoe gaan, willen ze meer geëntertaind worden en verwachten ze ook meer. Vroeger was alleen de discotheek genoeg, nu willen jongeren er ook een artiest bij."

Dineren in de disco

Op al die veranderingen wordt ingespeeld. Voor de komende maanden zijn er uiteenlopende artiesten en feesten geboekt. Er staat een heel programma klaar en dat was lange tijd niet in te denken. Door corona zat Lucky maanden op slot en was er geen enkele stip aan de horizon. Toch heeft die onzekere periode het ondernemersgezin iets gebracht: een restaurant.
Lucky is ons altijd met de paplepel ingegoten
Eigenaar Stefan Tijhuis
In de zomer van 2020 werd er in twee weken tijd een pop-up gastrobar uit de grond gestampt. "Omdat we gewoon iets wilden doen", zei oudste zus Michelle destijds. Ruim twee jaar later is Luxx een volwaardig restaurant geworden. "Het is een extra stukje gastvrijheid en wij vinden het een goede toevoeging aan het concept Lucky. Mensen kunnen bijvoorbeeld voordat ze naar een concert gaan hier een hapje eten", aldus Stefan.

'Stokje overnemen'

Dan moet de grootste verandering nog plaatsvinden: een nieuwe generatie die de boel overneemt. "Lucky is ons met de paplepel ingegoten", vertelt Stefan. De keuze was voor hem dus niet zo moeilijk toen vader Rene liet vallen het wat rustiger aan te willen doen. "De horeca trok mij altijd al en dan is dit wel een gigantisch mooi bedrijf om voort te zetten. Ik vind het ook heel leuk om met mijn zussen samen te werken."
En hoe is het voor vader Rene om z'n drie kinderen aan het roer te zien? "Papa is heel trots", lacht Stefan. "Hij vindt het soms nog wel lastig om dingen los te laten. Maar als hij ziet dat het goed gaat, dan zal dat langzamerhand wel wat meer gaan gebeuren. Volgend jaar bestaat Lucky vijftig jaar en dat is een mooi moment om het stokje echt over te nemen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.