nieuws

PEC Zwolle verliest bekerfinale van FC Groningen door twee treffers Rusnak

PEC Zwolle is er vanavond niet in geslaagd de KNVB-beker voor de tweede keer op rij te winnen. In De Kuip in Rotterdam was FC Groningen met 2-0 te sterk. Grote man werd Albert Rusnak door twee keer te scoren.
Groningen was in de eerste minuut gelijk gevaarlijk. De Leeuw schoot tegen de buik van Broerse aan en de hoekschop die volgde ging maar net naast. Aan de andere kant kon Necid koppen, maar zijn inzet eindigde op de schouder van Botteghin. Daarna probeerden beide ploegen het vooral van afstand en met voorzetten, maar daar kwam weinig gevaar uit. Tien minuten voor rust kreeg Lukoki wel een kans na een fraaie actie, maar hij schoof net naast. Nadat een afstandsschot van Rienstra over ging was het rust; 0-0.
Ook in het begin van de tweede helft was er een grote kans voor De Leeuw, maar dit keer schoot hij op Hahn. Aan de andere kant pakte Padt een schot van Thomas. Na ruim een uur werd het 1-0 voor Groningen. Een schot van Rusnak werd door Broerse van richting veranderd en ging het doel in. Tien minuten later besliste de Slowaak het duel door ook de 0-2 te maken. Hij kon binnenschieten na een voorzet van Antonia. PEC Zwolle probeerde het daarna nog wel en kreeg nog een kans via invaller Nijland, maar Padt bracht redding. Even later floot Liesveld af en pakte FC Groningen daarmee de eerste prijs in de geschiedenis van de club.

PEC Zwolle - FC Groningen 0-2

0-1 Rusnak (64)
0-2 Rusnak (75)
Arbiter: Liesveld
Geel: -
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Lam (Becker/81), Broerse (Sainsbury/65), Van Hintum, Saymak, Drost, Rienstra, Lukoki, Necid, Thomas (Nijland/81).
FC Groningen: Padt, Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet (Hateboer/46), Tibbling, Chery, Kieftenbeld, Mahi (Antonia/62), De Leeuw (Bacuna/86), Rusnak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.