Nieuws

Noabermuziek: 33 Haaksbergse huiskamers veranderen in concertpodia

Muziek in 33 huiskamers komende zondag in Haaksbergen tijdens de derde editie van Noabermuziek.
Muziek in 33 huiskamers komende zondag in Haaksbergen tijdens de derde editie van Noabermuziek. © Noabermuziek
Een opvallend evenement komende zondag in Haaksbergen. In totaal 33 huiseigenaren stellen hun woonkamer ter beschikking als concertpodium voor muzikanten en publiek. Noabermuziek, zoals het is gedoopt, biedt plek aan een slordige 1100 toeschouwers.
De muziek varieert van soloartiesten tot complete bands. En van stevige rock tot luisterliedjes.
Het is de derde editie van het evenement. Bij het debuut bleek het meteen een schot in de roos, maar vervolgens gooide het coronaspook roet in het eten. Eén aflevering moest worden afgelast en vorig jaar werd Noabermuziek onder coronaproof omstandigheden gehouden in theater De Kappen.

Weinig spelregels

Voor de organisatie is Noabermuziek vooral logistiek een hele puzzel. Het grootste dilemma: de gemiddelde huiskamer biedt slechts beperkte ruimte. Vandaar dat gedurende de middag de website voortdurend wordt ververst met de meest actuele stand van zaken en het overzicht van deelnemende muzikanten. Aan de hand daarvan kunnen de muziekliefhebbers hun keuze maken.
Na de muzikale aftrap om 12.00 uur in Het Bakkershuis beginnen om 13.00 uur de huiskamerconcerten. "De bezoekers hoeven zich vooraf niet aan te melden", vertelt Charlotte Wegdam van de zevenkoppige organisatie. De enige spelregel is dat de deur dicht gaat zodra de muzikant of band speelt. "Na een half uur kan de bezoeker dan een volgende huiskamer naar keuze opzoeken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.