Nieuws

Negatieve top 3: weinig vrouwelijke hoogleraren op de UT

Universiteit Twente
Universiteit Twente © RTV Oost
Het percentage vrouwelijke hoogleraren op de Universiteit Twente groeit nauwelijks. Was vorig jaar 20,2 procent van de hoogleraren een vrouw, dit jaar is dat 21,2 procent. Dat blijkt uit Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2022.
Het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren luidt de spreekwoordelijke alarmbel, in hun jaarlijkse onderzoek naar het aantal vrouwelijke hoogleraren. Volgens de organisatie groeit het aantal vrouwelijke hoogleraren niet snel genoeg.
In dat lijstje doet de UT het niet bepaald goed. Van de 14 universiteiten staat de universiteit in Enschede op plek 12, net zoals vorig jaar. Alleen de universiteiten in Eindhoven en Delft staan lager.

Doel: 25 procent

De UT wil dat in 2025 - over iets meer dan twee jaar - een kwart van de hoogleraren vrouw zijn. Dat is nog altijd lager dan het landelijk gemiddelde van 26,7 procent.
Om die 25 procent te bereiken, wil de universiteit volgens Utoday een nieuwe campagne beginnen om meer vrouwelijke hoogleraren aan te trekken. In 2018 deed de universiteit ook al eens zo'n campagne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.