Amateurvoetbal

Transferproat amateurs: Jurjan Wouda op non-actief gesteld door VVOG

Jurjan Wouda
Jurjan Wouda © Orange Pictures
In deze periode maken veel amateurclubs bekend welke spelers en trainers langer blijven of aan het einde van het seizoen vertrekken. Hieronder houden we je op de hoogte van de Overijsselse clubs uit het landelijke amateurvoetbal.
3 april: Jurjan Wouda is niet langer trainer van VVOG. De vierdedivisionist uit Harderwijk heeft de oefenmeester uit Zwolle op non-actief gesteld vanwege de teleurstellende resultaten. Van de laatste negen duels won VVOG er slechts één, waardoor de achterstand op Wouda's vorige werkgever Excelsior'31 inmiddels is gegroeid naar 22 punten.
28 maart: Martijn Eenkhoorn vertrekt na dit seizoen bij SC Genemuiden. Lukas Talen sluit per direct aan bij de selectie van Genemuiden. Hij maakte onlangs zijn debuut al en blijft dus bij de groep.
Bij Staphorst verlengen Sil Bos en Dennis van Duinen hun contract. Daarnaast sluit aanvoerder Jettit Hutten van het tweede team aan bij het eerste elftal tijdens de voorbereiding.
26 maart: Niek Davina neemt na dit seizoen als voetballer afscheid van Excelsior'31. Daarmee komt er een einde van een tijdperk van vijftien seizoenen en 350 wedstrijden in de Rijssense hoofdmacht.
Ook Matthijs Seppenwoolde vertrekt bij de huidige koploper van de Vierde Divisie.
26 maart: HSC'21 heeft volgend seizoen de beschikking over Sam Holsink. De 22-jarige vleugelaanvaller komt over uit van TVC'28.
24 maart: Ebi Willemsen maakt in de zomer de overstap van ATC'65 naar Rohda Raalte. Hij erg belangrijk bij de Hengelose club met 25 doelpunten in 19 wedstrijden.
14 maart: Verdediger Sem Nijhof blijft toch bij HSC'21. De 22-jarige selectiespeler van de Haaksbergenaren zou aanvankelijk vertrekken naar FC Winterswijk, maar is op zijn keuze teruggekomen. Hij draagt dus ook komend seizoen het tenue van HSC'21.
6 maart: Sam Crowther is komend seizoen speler van Staphorst. De aanvaller speelt momenteel bij DVS'33 Ermelo en zocht een nieuwe club omdat hij naar het noorden gaat verhuizen. Crowther doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en speelde later bij Go Ahead Eagles en kort in Luxemburg.
4 maart: Na vijf jaar bij HHC Hardenberg te hebben gevoetbald verlaat Sander Egbers de Boshoek. De 23-jarige aanvaller vertrekt naar VV Hoogeveen.
2 maart: Nick Buitink en Hadde Pleijsier hebben hun contract bij SC Genemuiden met een jaar verlengd. Daarnaast maakt doelman Kris Lindeboom vanuit het tweede de stap naar de eerste selectie.
29 februari: Doelman Jannick de Lange keert in de zomer na twee seizoenen terug bij SC Genemuiden. Hij werd twee seizoenen gestald bij DESZ om vlieguren te maken en mag zich komend seizoen dus weer bij bewijzen bij de huidige koploper van de Derde Divisie.
28 februari: Rohda Raalte neemt na het seizoen afscheid van zes spelers. Jesse Pultrum stopt met voetballen, Julian van Hoogstraten gaat op een lager niveau spelen en Lucas van Beek, Stan Brinkhuis, Rokay Haafkens en Lucas Wuarbanaran gaan op zoek naar een nieuwe club. De rest van de selectie blijft in Raalte spelen.
27 februari: SC Genemuiden neemt na dit seizoen afscheid van vier spelers. Sijmon Eenkhoorn, die na elf seizoenen afzwaait, en Rick Doorn stoppen om maatschappelijke redenen bij de eerste selectie van de club. Genemuiden heeft besloten om doelmannen Robert Riezebos en Kelvin Haverkamp volgend seizoen niet op te nemen in de hoofdmacht.
26 februari: HHC Hardenberg en Rob van der Leij gaan nog een jaar langer met elkaar door. De spits - die dit seizoen al zeventien treffers maakte in de Tweede Divisie - is bezig aan zijn tiende seizoen in Hardenberg en plakt daar dus nog een jaartje aan vast.
26 februari: Lars Miedema vertrekt aan het einde van het seizoen bij Berkum. De spits die eerder onder meer uitkwam voor PEC Zwolle en SC Genemuiden maakt de overstap naar derde divisionist Hoogeveen.
22 februari: Dérian Reinders vertrekt in de zomer bij Excelsior'31. Door een nieuwe studie en zijn privéleven is drie keer trainen niet meer mogelijk en dus zal hij op een lager niveau aan de slag gaan. Waar hij gaat spelen is nog niet bekend.
18 februari: Zeki Erkilinc gaat in de zomer van HSC'21 naar DETO. De linksbuiten speelde eerder in de jeugdopleiding van FC Twente/Heracles, het eerste van Heracles en later voor FC Dordrecht, FC Lübeck en VfL Giessen.
14 februari: Gisteren kwam naar buiten dat Steff Kaptein in de zomer de overstap van Excelsior'31 naar HSC'21 maakt, vanavond werd bekend dat Yannik de Vries de tegenovergestelde stap maakt. In 2019 zou hij ook al in Rijssen gaan spelen, maar dat ging toen niet door.
13 februari: Steff Kaptein draagt met ingang van volgend seizoen de clubkleuren van HSC'21. De aanvallende middenvelder komt over van Excelsior'31. Daarvoor speelde Kaptein, de broer van profvoetbalsters Wieke Kaptein, in de jeugd van FC Twente en PEC Zwolle, en voor HHC en Achilles'12.
13 februari: Stan Haanstra neemt na dit seizoen afscheid van Staphorst. De aanvaller kan het voetballen bij de club uit de Derde Divisie niet meer combineren met zijn maatschappelijke carrière.
10 februari: Stan ter Haar heeft zijn contract bij Excelsior'31 met twee jaar verlengd. De middenvelder kwam in oktober naar Rijssen en dat bevalt voor beide partijen dus goed.
8 februari: Keepersnieuws bij Staphorst. De 20-jarige Stan Meekhof komt naar de derdedivisionist. Hij komt over van Hoogeveen. Daarnaast blijft reservedoelman Max de Vos de club trouw en verlengde met een jaar.
8 februari: DETO heeft zich voor komend seizoen versterkt met een tweetal spelers. De Vriezenveense club uit de Vierde Divisie heeft vanaf de zomer de beschikking over Mirko Zwiers en Kevin Stokkingreef. De ervaren Zwiers, die eerder voor SVZW en Excelsior'31 speelde, komt over van AZSV en Stokkingreef maakt de overstap van HSC'21.
6 februari: Martijn Brakke stopt na dit seizoen bij Staphors. De 38-jarige aanvaller vindt het mooi geweest in de top van het amateurvoetbal. Anthony van Zaltbommel vertrekt bij de club. Hij begon het jaar als basisspeler, maar raakte die plek kwijt en gaat ook nog verhuizen naar het westen. Sander de Grote verlengde zijn contract bij Staphorst wel.
Daarnaast heeft de club de komst van twee nieuwe spelers aangekondigd. Aanvaller Mark Jagt komt over van ACV en verdediger Marnix Jager van Alcides.
6 februari: Excelsior'31 neemt in de zomer twee spelers over van DETO. Tom Koelman en Kai Wesselink maken de overstap van Vriezenveen naar Rijssen.
6 februari: William Jansen stopt per direct bij het eerste elftal van Genemuiden. Hij speelde vier seizoenen bij de club uit de Derde Divisie. Hij kwam tot 21 duels. Mogelijk blijft hij nog wel bij een lager team spelen bij Genemuiden.
5 februari: Het contract tussen HHC Hardenberg en Noah ten Brinke is verlengd. De 24-jarige middenvelder speelt ook komend seizoen op De Boshoek. Ten Brinke kwam medio vorig jaar over van HZVV en speelde tot nu toe achttien officiële wedstrijden.
1 februari: Jens Keemers maakt een overstap binnen de provincie. De doelman gaat in de zomer van HSC'21 naar DETO. Cas Kaptein blijft wel in Haaksbergen en daarnaast is het contract van Luuk Schepers, dat liep tot medio 2025, met een jaar verlengd. HSC neemt daarnaast Jesper Vonk over van DZC'68. Hij tekende voor twee jaar.
31 januari: Martijn de Vogel gaat na de zomer aan de slag als trainer van eersteklasser Voorwaarts Twello. Momenteel staat De Vogel nog aan het roer als oefenmeester van VV Heino, waar hij bezig is aan zijn zevende seizoen.
29 januari: Aanvallers Arantis Roep (keert terug naar Amsterdam), Kevin Stokkingreef en Zeki Erkilinç vertrekken na dit seizoen bij HSC'21. Verdediger annex middenvelder Sem de Herder doet een stapje terug naar O23.
29 januari: Emilio Solino Overmars en Patrick Maneschijn hebben hun contract bij Excelsior'31 met een jaar verlengd. Coplan Soumaoro, Haris Memic en Osama Ben Kaddour laten de Rijssense club achter zich in de zomer.
27 januari: Thijmen de Lange staat ook volgend seizoen onder contract bij HHC Hardenberg. De aanvallende middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2025. Derdedivisionist SC Genemuiden maakte vanmiddag bekend dat Matthias Breman en Gerben Kolk ook na de zomer op De Wetering te bewonderen zijn.
26 januari: Na dit seizoen maakt Tapmahoe Sopacua de overstap naar HHC Hardenberg. De 23-jarige speler van ACV sluit na de zomer aan bij het elftal van trainer Pascal Diender.
25 januari: Jean-Paul Hooikammer vertrekt na dit seizoen bij Staphorst. Zijn maatschappelijke carriere is niet meer te combineren met voetballen op het niveau van de Derde Divisie. Daan Zwinselman heeft zijn contract wel verlengd. Hij werd dit seizoen de eerste doelman van de club.
25 januari: Ediz Moldur vertrekt na dit seizoen bij HSC'21. De 25-jarige linkervleugelverdediger doorliep de jeugdopleiding van de club en maakte in 2019 vanuit de O23 de stap naar de eerste selectie.
21 januari: Middenvelder Bas ter Hogt keert na dit seizoen terug bij HSC'21. De 31-jarige jeugdexponent van de Haaksbergse club komt over van SVZW, waar hij vijf seizoenen speelde.
20 januari: Aanvaller Jip Kemna maakt een transfer naar HHC Hardenberg. De 26-jarige voetballer, in het verleden uitkomend voor Quick'20, komt komende zomer over van het Duitse SC Spelle-Venhaus, waar hij dit seizoen speelt.
11 januari: Stijn Beverdam en Kelvin Veensma blijven nog een jaar bij Excelsior'31. Het contract van het duo is met een jaar verlengd.
11 januari: Middenvelders Cenk Uguz, Cas Radstake en Sten Brand hebben hun contract bij HSC'21 verlengd. Laatstgenoemde met twee jaar, de andere twee met een jaar. Sem Nijhof laat Haaksbergen na dit seizoen achter zich en gaat op zoek naar een andere club.
9 januari: Staphorst heeft zich versterkt met Sil Bos. De verdediger sluit per direct aan de bij de club uit de Derde Divisie. Bos heeft in de jeugdopleiding bij SC Heerenveen, FC Groningen en Cambuur Leeuwarden gespeeld.
Daarnaast maakt de club bekend dat Martin van 't Ende aan het einde van het seizoen stopt. De 35-jarige routinier was gedurende de coronaperiode ook al gestopt, maar kwam destijds terug op dat besluit. Verdediger Julius Duit heeft zijn verbintenis met een seizoen verlengd bij Staphorst.
8 januari: Middenvelder Thom Olde Weghuis en HHC Hardenberg hebben hun verbintenis met twee seizoenen verlengd. De 21-jarige speler kwam medio 2023 over van PEC Zwolle en heeft zich op De Boshoek moeiteloos aangepast aan de tweede divisionist.
6 januari: Een keeperswissel bij HHC Hardenberg. Nick Borgman, die zijn basisplek kwijtraakte aan Jorick Maats, maakt per direct de overstap naar De Treffers in de hoop daar meer aan spelen toe te komen. Guus Vaags is zijn vervanger. Hij komt over van het Australische Sunshine Coast Wanderers FC.
6 januari: Pascal Diender is ook komend seizoen trainer van HHC Hardenberg. Diender werd medio 2022 de hoofdtrainer als opvolger van Bert van Hunenstijn en blijft nu dus in ieder geval tot medio 2025.
5 januari: Het contract van Steff Kaptein bij Excelsior'31 wordt niet verlengd. De rappe buitenspeler, en broer van international Wieke Kaptein, is bezig aan zijn tweede jaar in Rijssen.
4 januari: Staphorst heeft zich voor komend seizoen versterkt met Sil Kuurman. De 22-jarige aanvaller komt over van Hoogeveen, dat ook in de Derde Divisie speelt.
3 januari: Voor Caglar Uguz komt er in de zomer na dertien jaar een einde aan zijn carrière bij HSC'21. De aanvoerder (35) stopt dan bij de derdedivisionist uit Haaksbergen.
3 januari: De wegen van oud-profvoetballer Ben Rienstra en DETO scheiden per direct. De club uit Vriezenveen meldt dat Rienstra wegens privé- en werkomstandigheden vertrekt bij de vierdedivisionist.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.