Amateurvoetbal

Transferproat amateurs: Paais vertrekt alsnog bij Excelsior'31

Paais vertrekt alsnog bij Excelsior'31
Paais vertrekt alsnog bij Excelsior'31 © Orange Pictures
In deze periode maken veel amateurclubs bekend welke spelers en trainers langer blijven of aan het einde van het seizoen vertrekken. Hieronder houden we je op de hoogte van de Overijsselse clubs uit het landelijke amateurvoetbal.
25 mei: Diego Paais vertrekt alsnog bij Excelsior'31. De verdediger verlengde in eerste instantie, maar hoopt elders toch aan meer speelminuten te komen. Hij heeft nog geen nieuwe club.
24 mei: Topscorer aller tijden van HHC Hardenberg, Rob van der Leij, gaat zijn cijfers bij de Tweede Divisionist volgend jaar nog beter maken. De 31-jarige aanvaller heeft zijn contract met een jaar verlengd. Hij speelt al sinds 2014 voor HHC.
19 mei: Vincent Schmidt blijft toch bij Excelsior'31. De linksback zou na dit seizoen overstappen naar DETO, maar daar gaat een streep door. Schmidt heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd bij de derdedivisionist. Eerder deze week gebeurde een soortgelijk scenario bij Excelsior'31. Clubicoon Niek Davina zou vertrekken, maar blijft alsnog bij de club uit Rijssen.
19 mei: HHC heeft middenvelder Thom Olde Weghuis overgenomen van PEC Zwolle. Hij komt van de beloften van die club en tekende voor een jaar bij de club uit de Tweede Divisie.
18 mei: Heino heeft het vertrek van keepers Kevin Reimink en Wito Lenselink opgevangen. Volgend seizoen heeft de club uit de Vierde Divisie de beschikking over ervaren doelmannen Mike te Wiele en Rick Oosterwechel. Reimink komt over van WVF en Oosterwechel van Broekland.
17 mei: Excelsior’31 en Niek Davina (36) zijn alsnog een contractverlenging van een extra seizoen overeengekomen. Daarmee is het eerder aangekondigde vertrek van de routinier en clubicoon van de baan. Davina gaat hiermee op voor zijn vijftiende seizoen op Sportpark De Koerbelt.
Ook Emilio Solino Overmars blijft bij Excelsior'31. De aanvaller tekende voor een jaar bij en gaat daarmee zijn derde seizoen in.
16 mei: HSC'21 heeft zich verzekerd van de diensten van Cas Radstake. De 20-jarige middenvelder komt over van de beloften van Go Ahead Eagles. Eerder speelde Radstake in de jeugdopleiding van FC Twente en De Graafschap
15 mei: Twee talenten van HHC Hardenberg, Sander Egbers en Jakub Brzezowski, hebben hun eerste contract bij de tweededivisionist getekend. Beide spelers zetten hun handtekening onder een verbintenis voor één seizoen op De Boshoek.
6 mei: Het contract tussen HHC Hardenberg en Ashwin Manuhutu wordt met twee jaar verlengd. De vleugelverdediger komt sinds 2013 uit voor de tweededivisionist en is bezig aan zijn tiende seizoen op De Boshoek.
27 april: Bas de Vries gaat in de zomer weg bij d'Olde Veste'54 en keert terug bij zijn oude club Havelte.
26 april: Jurjan Mannes vertrekt na vijf jaar bij Tweede Divisionist HHC Hardenberg. Hij heeft nog geen nieuwe club. Mannes kwam in 2018 over van SC Cambuur.
26 april: Stijn Beverdam speelt ook komend seizoen bij Excelsior'31. De verdediger verlengde zijn contract bij de club uit Rijssen met een jaar. Dat wordt dan zijn achtste seizoen in het eerste elftal.
25 april: Na elf seizoenen komt er een einde aan het huwelijk tussen HHC Hardenberg en Glenn Kobussen. De 33-jarige middenvelder verlaat de Hardenbergse Tweede Divisionist aan het einde van het seizoen. Kobussen maakte in 2012 de overstap van Go Ahead Eagles naar HHC.
24 april: Mart Nieuwenhuis keert terug op het oude nest. De 24-jarige doelman verruilt DETO voor Excelsior'31, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep.
23 april: Stef Ottink blijft toch nog actief voor HSC'21. De 33-jarige aanvaller maakte in maart nog bekend te stoppen bij de ploeg uit Haaksbergen, maar Ottink blijft toch nog een jaar deel uit maken van de eerste selectie.
22 april: Kevin Görtz vertrekt aan het einde van het seizoen bij HHC Hardenberg. De verdediger maakt sinds 2016 deel uit van de club uit de Tweede Divisie. In het oranje-zwart speelde de 33-jarige Görtz meer dan 130 officiële wedstrijden.
20 april: Coplan Soumaoro speelt volgend seizoen voor Excelsior'31. De 29-jarige middenvelder komt over van DETO. Daarvoor speelde Soumaoro onder andere bij HSC'21, AZSV en het Cypriotische Enad.
20 april: Eduard Lindeboom wordt na de zomer de hoofdtrainer van Berkum. De Zwolse vierdedivisionist krijgt daarmee een ervaren oefenmeester, die bovendien zeker geen onbekende is bij zijn nieuwe club. Lindeboom speelde ooit in de hoofdmacht van Berkum, waar hij later ook zijn carrière als trainer startte. Die loopbaan voerde hem onder meer langs Wijthmen, HTC, WVF, Alcides en IJVV. De laatste anderhalf jaar was hij actief als scout voor PEC Zwolle.
19 april: Gor Agbaljan vertrekt na een jaar bij Staphorst. De voormalig prof was veel geblesseerd. Middenvelder Boye Keizer komt komend seizoen over van Alcides.
19 april: Mirko Zwiers vervolgt zijn voetballoopbaan bij vierdedivisionist AZSV. De 31-jarige verdediger met een verleden bij FC Twente, Quick'20, SVZW en Excelsior'31 komt komende zomer over van Staphorst, middenmoter in de Derde Divisie.
18 april: Michel Gerritsen Mulkes zal ook komend seizoen het tenue dragen van Excelsior'31. De middenvelder uit eigen opleiding gaat voor zijn twaalfde seizoen in de Rijssense hoofdmacht.
18 april: Lucas Selfhout vertrekt na dit seizoen bij HSC'21. Aanvankelijk zou de verdediger doorgaan bij de club uit de Derde Divisie, maar door studieverplichtingen zijn de plannen gewijzigd. Middenvelder Sten Brand (20) en aanvaller Cas Kaptein (19) maken volgend seizoen de stap van de onder 23 naar de eerste selectie.
17 april: Patrick Maneschijn blijft bij Excelsior'31. De aanvaller kwam in de zomer, maar raakte in de voorbereiding zwaar geblesseerd en speelde zodoende nog niet voor de Rijssenaren. De club denkt dat hij komend seizoen wel van waarde kan zijn.
15 april: Dean Vreugdenhil is de laatste aanwinst van Berkum. De 18-jarige aanvaller komt over van stadsgenoot WVF.
11 april: Na veertien jaar komt er einde aan het voetbalhuwelijk tussen Niek Davina en Excelsior'31. De 36-jarige middenvelder, die afgelopen jaren voornamelijk in de verdedigingslinie werd geposteerd, stopt aan het einde van het seizoen bij de Rijssenaren. Excelsior'31 hoopt dat Davina, in een andere functie, behouden blijft voor de club.
10 april: Raymond Gyasi speelt komend seizoen in het oranje-zwart van HHC Hardenberg. De 28-jarige aanvaller speelde dit seizoen voor De Treffers en kwam daarvoor uit voor verschillende clubs, waaronder FC Noah, SC Cambuur, FC Emmen, Roda JC en AZ.
8 april: Noureddine Boutzamar heeft een nieuwe club gevonden. De oud-maakt na dit seizoen de overstap van SC Genemuiden naar VV Buitenpost.
7 april: Ferdi ter Avest keert per direct terug bij DETO. De aanvaller is terug van een wereldreis en gaat weer aan de slag bij de club uit de Vierde Divisie. Ook volgend jaar ligt hij al vast.
7 april: d'Olde Veste heeft zich voor komend seizoen versterkt met Aschwin Tanamal. Hij komt over van Alcides. Eerder speelde hij in de jeugd van PEC Zwolle.
6 april: Reinier Crediet keert na een jaar weer terug in de selectie van Staphorst. Na de zomer sluit hij weer aan. Daarnaast verlengden Max de Vos, Chris Compagner en Yoeri Mijnheer hun contract met een jaar. Zij gaan alle drie hun tweede jaar in het eerste elftal in.
4 april: SC Genemuiden heeft voor volgend seizoen een nieuwe spits gevonden. Berwout Beimers komt in de zomer over van Harkemase Boys. In Harkema speelde de 25-jarige aanvaller in totaal 146 wedstrijden en daarin maakte hij 48 doelpunten.
28 maart: Kelvin Veensma speelt met ingang van volgend seizoen voor Excelsior'31. De ervaren vleugelverdediger komt over van HSC'21, waar hij de afgelopen negen seizoenen actief was.
28 maart: Hessel Eikelboom blijft d'Olde Veste'54 trouw. De 20-jarige middenvelder wordt begeerd door meerdere clubs in het betaald voetbal, maar wil nog minimaal een seizoen bij de vierdedivisionist uit Steenwijk blijven. Dat vertelt hij aan de Steenwijker Courant.
27 maart: Een kleine vier weken na zijn ontslag bij Excelsior'31 heeft trainer Jurjan Wouda alweer een nieuwe club. De Zwollenaar gaat na de zomer aan de slag bij VVOG, dat evenals Excelsior'31 knokt om lijfsbehoud in de Derde Divisie.
25 maart: Teije ten Den keert bij Rohda Raalte terug op het oude nest. Hij komt over van tweedivisionist De Treffers. Elf seizoenen geleden maakte de aanvaller de overstap naar Go Ahead Eagles, maar nu is de cirkel dus weer rond.
22 maart: Matthijs Seppenwoolde heeft zijn contract bij Excelsior'31 een seizoen verlengd. Hij begint na de zomer aan zijn derde seizoen in het eerste elftal. Seppenwoolde komt uit de eigen jeugd.
22 maart: Voormalig PEC Zwolle-speler Mark Bruintjes is de nieuwste aanwinst van d'Olde Veste'54. De 26-jarige verdediger komt na dit seizoen over van derdedivisionist Harkemase Boys. Daarvoor speelde Bruintjes in de jeugd en het beloftenelftal van PEC Zwolle. Op 14 februari 2016 debuteerde hij voor de Zwolse eredivisieclub in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Uiteindelijk kwam Bruintjes tot twee duels op het hoogste niveau.
22 maart: Nöel Bacuna vertrekt deze zomer bij d'Olde Veste'54. De 20-jarige buitenspeler gaat aan de slag bij tweedeklasser LTC uit Assen.
21 maart: Excelsior’31 kan met ingang van volgend seizoen beschikken over Tim van de Berg. De verdediger uit Deventer komt over van DVS’33 Ermelo, waar hij twee jaar speelde. In Rijssen tekent hij voor één seizoen. Eerder kwam Van de Berg uit voor Elinkwijk, Heracles Almelo en DHSC.
21 maart: Bas van Wijnen vertrekt na dit seizoen bij Berkum. De voormalig speler van PEC Zwolle heeft nog geen nieuwe club.
17 maart: Joerie Church en Danny Bouws spelen ook de komende seizoenen bij HHC Hardenberg. De twee verdedigers verlengen hun contracten met twee jaar.
16 maart: Matthijs Hardijk vertrekt na het seizoen bij HHC. De aanvaller gaat in Amsterdam wonen en heeft een contract getekend bij Katwijk. Een aderlating voor HHC, want Hardijk is momenteel topscorer met 13 treffers.
15 maart: Stijn Kogelman en Mathias Reimink zijn de nieuwste aanwinsten van vierdedivisionist Heino. Beide spelers komen over van tweedeklasser vv Lemelerveld.
12 maart: Stef Ottink stopt na dit seizoen bij HSC'21. De 33-jarige aanvaller brak door uit eigen jeugd en is sinds 2010 een vaste waarde in de hoofdmacht van de derdedivisionist uit Haaksbergen.
11 maart: Aleksandar Jankovic speelt komend seizoen voor Staphorst. De middenvelder komt over van ACV uit Assen.
8 maart: Spelersnieuws bij SC Genemuiden. Ingmar Lassche, Martijn Eenkhoorn en Sijmon Eenkhoorn hebben hun contract verlengd. Nathan Bos vertrekt naar IJVV, ook William Jansen gaat weg. Hij heeft nog geen nieuwe club. Gerben Kolk en Jasper Tuinman stromen daarnaast door naar het eerste elftal.
8 maart: Lars Nijeboer speelt ook komend seizoen bij Excelsior'31. De verdediger tekende voor een jaar bij in Rijssen.
7 maart: Yoran Popovic vertrekt na dit seizoen bij SC Genemuiden. De 24-jarige aanvaller keert in de zomer terug naar zijn oude club HZVV. Popovic wist dit seizoen in 21 duels tot dusver 5 keer te scoren.
3 maart: Coen Vloedgraven gaat Excelsior’31 na dit seizoen verlaten. De 28-jarige verdediger keerde dit seizoen terug op het oude nest, na een verblijf bij Go Ahead Eagles en DVS’33. Hij kwam tot dusver tot negentien optredens in de Derde Divisie.
3 maart: Aanvoerder Caglar Uguz speelt ook komend seizoen bij HSC'21. De 34-jarige verdediger heeft zijn contract bij de ploeg uit Haaksbergen met een jaar verlengd.
2 maart: Osama Ben Kaddour speelt komend seizoen in het rood van Excelsior'31. Hij komt over van Genemuiden, waar eerder al duidelijk werd dat hij zou gaan vertrekken.
2 maart: Rohda Raalte neemt na het seizoen afscheid van Jeroen Jansen, Deniz Sahbaz (verder als assistent) en Burak Basut. Voor het drietal komen Lucas Junior Wuarbanaran, Max Blanke en Lucas van Beek terug. De rest van de selectie blijft intact in Raalte.
2 maart: Jurjan Wouda is ontslagen bij Excelsior'31. Opvallend is dat in december zijn contract bij de hekkensluiter nog verlengd werd, maar de resultaten werden niet beter en dus is het doek gevallen voor Wouda. Assistent Hielke Penterman neemt voorlopig de honneurs waar.
28 februari: Stan Haanstra is ook volgend seizoen te bewonderen in het shirt van Staphorst. De aanvaller blijft de club uit de Derde Divisie trouw. Daarnaast maakt aanvaller Diego van der Weide de overstap van DETO Vriezenveen naar Staphorst.
24 februari: Heino heeft volgend seizoen de beschikking over Ruben Meijer. De 31-jarige middenvelder keert - na omzwervingen bij WVF, DOS Kampen en SVI, terug de club uit de Vierde Divisie.
23 februari: Mike Reuvers speelt komend seizoen in het shirt van SC Genemuiden. De 27-jarige aanvaller komt over van HHC Hardenberg. Tot nu toe speelde hij in dertien duels en maakte hij twee doelpunten bij de club uit de Tweede Divisie. Daarnaast blijven Matthias Breman en Rick Doorn SC Genemuiden trouw.
21 februari: Alister van Merlevoort speelt ook komend seizoen bij Excelsior'31. De 20-jarige doelman gaat dan zijn derde seizoen bij het eerste elftal van de Rijssense club in.
18 februari: Steyn Strijker speelt komend seizoen voor HHC Hardenberg. De 22-jarige speler maakt de overstap van ACV uit Assen naar de tweededivisionist, waar hij zaterdag een contract voor twee jaar tekende. De talentvolle controlerende middenvelder speelde eerder in de jeugdopleidingen van FC Emmen, FC Twente en FC Groningen.
17 februari: De selectie van DETO bestaat komend seizoen nagenoeg uit dezelfde namen. Op een paar mutaties na heeft een groot deel van de ploeg het contract bij de vierdedivisionist uit Vriezenveen verlengd.
Dit betekent dat Roberto Stopel, Ramon Lohuis, Tim Bongers, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol, Hans Matti, Marciano Stulen, Coplan Soumaoro, Karlo Borghuis, Hoeseb Yakob, Mats Knol, Kai Wesselink, Bas Postma, Melvin Degenaar en Vincent Schmidt (Excelsior 31) in ieder geval deel uit maken van de selectie van komend seizoen.
Badr Hamdaoui, Mart Nieuwenhuis en Diego van der Weide verlaten DETO aan het einde van het seizoen. Daarnaast is al eerder gemeld dat Tim Pothast zijn actieve carrière als voetballer zal beëindigen
16 februari: Na ruim 4,5 jaar vertrekt Rutger Etten komende zomer bij HHC Hardenberg. De 26-jarige middenvelder maakt de overstap naar SC Genemuiden. Daarnaast heeft Genemuiden het contract van aanvaller Rens van Benthem verlengd.
16 februari: Aanvaller Sander de Grote speelt ook volgend seizoen bij Staphorst. Daarnaast neemt de club uit de Derde Divisie afscheid van Jurian van den Brink en Matthijs Verheul, beide heren gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging.
16 februari: Berkum heeft de verbintenissen van een tiental spelers verlengd. Doelmannen Jasper de Visser en Finn Jordans en veldspelers Alex van Hoesel, Dennis Horstman, Boaz Rahajaan, Lars van Gerner, Mike van Ekeren, Bjorn Bakker, Giorney Rojer en Finn van Kommer spelen ook volgend seizoen in het zwart-wit.
14 februari: Wessel Witbreuk blijft langer bij HSC'21. De aanvaller tekende een jaar bij in Haaksbergen.
14 februari: Berkum heeft zich voor komend seizoen versterkt met Nick Kleen en Maxwell van Dijk. Buitenspeler Kleen komt over van ONS Sneek en de multifunctionele Van Dijk van Go Ahead Kampen.
11 februari: Bart-Jan Brouwer, Nick Buitink en Hadde Pleijsier spelen ook volgend seizoen in de hoofdmacht van SC Genemuiden. Daartegenover staat het vertrek van Ryan van Lente.
4 februari: Matias Jones blijft bij HHC Hardenberg. De Uruguayaan heeft zijn contract met een jaar verlengd. Hij is bezig aan zijn tweede jaar in het oranje.
3 februari: Mirko Zwiers vertrekt na dit seizoen bij Staphorst. Hij is pas bezig aan zijn eerst seizoen bij de club uit de Derde Divisie, nadat hij overkwam van Excelsior'31, maar daar blijft het dus ook bij. Hij heeft nog geen nieuwe club.
2 februari: Marc Magan is de eerste aanwinst van SC Genemuiden. De middenvelder komt over van Rijnsburgse Boys uit de Tweede Divisie.
30 januari: Simon Seppenwoolde heeft zijn contract bij derdedivisionist Excelsior'31 met twee jaar verlengd. De 20-jarige spits keerde in seizoen 2021-2022 terug bij Excelsior'31. Dit seizoen staat hij op vier doelpunten.
28 januari: Lars Miedema verruilt derdedivisionist DVS'33 per direct voor vierdedivisionist Berkum. De 22-jarige centrumspits kwam afgelopen zomer over van SC Genemuiden en wist in de eerste seizoenshelft twee keer het net te vinden voor de Geelzwarten.
26 januari: Mike Veenstra maakt per direct de overstap van HHC Hardenberg naar De Graafschap, waar hij voor anderhalf jaar tekende en aansluit bij de Onder 21.
26 januari: Kevin Reimink wordt de opvolger van Anthony van Zaltbommel bij Excelsior'31. De doelman is momenteel speler van Heino uit de Vierde Divisie zondag. Van Zaltbommel maakte onlangs bekend aan de slag te gaan bij Staphorst.
26 januari: Nouredinne Boutzamar en Osama Ben Kaddour gaan na het seizoen vertrekken bij SC Genemuiden. Jur van Dalfsen en Arend van de Wetering, twee spelers die uit de eigen jeugd komen, hebben met een jaar verlengd bij de club uit de Vierde Divisie zaterdag.
26 januari: Bij HSC'21 stopt Sjoerd Overgoor er na dit jaar mee. Sem de Herder, Sem Nijhof en Kevin Stokkingreef verlengden hun contract in Haaksbergen met een jaar.
26 januari: Trainer Karlo Meppelink stopt aan het einde van het seizoen bij Staphorst. Volgens de club is de basis niet optimaal om met elkaar verder te gaan.
25 januari: Lucas van Beek laat Excelsior'31 na dit seizoen achter zich. "Ik wil elke week spelen om mijzelf op die manier te blijven ontwikkelen", zegt de 22-jarige centrale verdediger over zijn aanstaande vertrek. Van Beek is bezig aan zijn vierde seizoen in de hoofdmacht van de derdedivisionist uit Rijssen.
24 januari: Kelvin Veensma zal aan het einde van het seizoen afscheid nemen van HSC'21. De verdediger stopt na negen seizoenen bij de club uit Haaksbergen. HSC'21 heeft daarnaast het contract van Lucas Selfhout, Zeki Erkilinc, Lars Escher en Shaien Sediqi verlengd.
24 januari: Tim Pothast stopt aan het einde van het seizoen als voetballer. De 37-jarige middenvelder van DETO verruilt zijn rol als speler voor een andere functie bij de club uit Vriezenveen. Hij wordt met ingang van volgend seizoen de rechterhand van de nieuwe hoofdtrainer Mark Looms.
24 januari: HHC Hardenberg heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Noah ten Brinke. De 23-jarige middenvelder komt over van HZVV. In Hoogeveen speelde Ten Brinke al meer dan honderd wedstrijden.
19 januari: Twee opvallende nieuwe spelers voor Staphorst deze zomer. Martijn Brakke keert na twee jaar Berkum terug op het oude nest en doelman Anthony van Zaltbommel komt over van Excelsior'31, daar verloor hij dit seizoen zijn basisplek. Hij is de opvolger van Jorick Maats, die op zijn beurt aan de slag gaat bij HHC Hardenberg.
19 januari: Bij SC Genemuiden is het contract van de broers Hidde en Jens-Jurn Streutker met een jaar verlengd. Daar staat het vertrek van Kay Velda en Thijs Dekker tegenover.
19 januari: HSC'21 heeft de contracten verlengd van Bob Peterman, Jens Keemers, Michael Wensing, Kars Zwiers en Cenk Uguz. Reangelo Nicolaas laat de club uit Haaksbergen na de zomer achter zich.
19 januari: Excelsior'31 heeft zich per direct versterkt met Carlos da Silva. Hij trainde al mee in Rijssen en deed mee in twee oefenwedstrijden. Hij speelde eerder in de jeugd van FC Twente en PEC Zwolle.
17 januari: Ondanks de belangstelling van meerdere clubs, blijft Jeffrey Dijkstra bij d'Olde Veste. Hij is gedeeld topscorer van de hekkensluiter van de Vierde Divisie zaterdag.
14 januari: Staphorst neemt Frank van der Burg in de zomer over van Berkum. Hij keert daarmee terug op het oude nest. Daarnaast verlengden Jasper Huizing, Ruben Kin, Daimen Schra, Julius Duit, Jean Paul Hooikammer, Emiel Kwant, Leon Mulder en Joren Rietman hun contract. Marlon Luchtenberg laat Staphorst na vijf jaar achter zich.
10 januari: Vincent Schmidt maakt de overstap van Excelsior'31 naar DETO. Eerder werd al duidelijk dat hij zou vertrekken uit Rijssen, maar nu is zijn nieuwe club dus ook bekend.
4 januari: Excelsior’31 heeft de contracten van Dérian Reinders en Diego Paais verlengd. Middenvelder Reinders gaat daarmee op voor zijn vierde seizoen in Rijssense dienst. Voor linksback Paais wordt het na de zomer zijn tweede seizoen.
31 december: Steff Kaptein speelt ook komend seizoen voor Excelsior'31. De aanvaller uit Hengelo kwam afgelopen zomer over van HHC Hardenberg en kwam in 18 duels voor de Rijssense club tot twee treffers
29 december: Jorick Maats is volgend seizoen te bewonderen in het shirt van HHC Hardenberg. De talentvolle doelman verruilt Staphorst voor de club uit de Tweede Divisie. Maats, die begin 2020 onder de lat kwam bij Staphorst en een stormachtige ontwikkeling doormaakte, tekent bij HHC Hardenberg een contract voor één seizoen. In het verleden speelde de doelman in de jeugd van PEC Zwolle en SV Dalfsen.
23 december: HSC'21 heeft het contract met Ediz Moldur verlengd. De vleugelverdediger, die de jeugdopleiding van de club uit Haaksbergen doorliep, speelt ook volgend seizoen in de hoofdmacht van HSC'21.
In navolging van Givan Werkhoven, Niels Leemhuis en Alex de Jong blijft ook sterkhouder Jasper Veltkamp Excelsior’31 trouw. Hij heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd.
20 december: Na Mika Schrijver, Luuk Schepers en Jules Stokkers blijven ook Yannik de Vries en Mohammed Iallouchen HSC'21 trouw. Het tweetal, veelal basisspeler bij de formatie van trainer Daniel Nijhof, tekent bij tot medio 2025.
Trainer Hennie in 't Hof vertrekt per direct bij DVS'33 Ermelo. De oefenmeester uit Schalkhaar, die begin november als interim-trainer werd aangesteld bij de derdedivisionist, kan zijn functie niet meer combineren met het werk in zijn eigen fysiotherapiepraktijk.
19 december: Drie spelers gaan Excelsior'31 aan het eind van het seizoen verlaten. Het gaat om middenvelder Desney Bruinink, verdediger Vincent Schmidt en doelman Anthony van Zaltbommel. Van dit drietal voetbalt Schmidt het langst in Rijssen. De linksback is bezig aan zijn vierde seizoen.
17 december: Na Givan Werkhoven en Niels Leemhuis heeft ook Alex de Jong zijn contract bij Excelsior'31 met twee jaar verlengd. De 21-jarige Nijverdaller kwam afgelopen zomer naar Rijssen en werd direct basisspeler.
16 december: DETO moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Ondanks dat de ploeg op de keurige plek staat in de Vierde Divisie, vertrekt Jürgen Schefczyk na dit seizoen uit Vriezenveen.
15 december: Steven Wuestenenk is de opvolger van Dick Krommenhoek bij d'Olde Veste. Laatgenoemde kondigde onlangs zijn vertrek aan het einde van het seizoen aan. Wuestenenk komt over van Be Quick 1887.
13 december: HSC'21 heeft jeugdexponenten Mika Schrijver, Luuk Schepers en Jules Stokkers langer vastgelegd. Zij hebben hun contract verlengd tot medio 2024.
8 december: Niels Leemhuis heeft zijn contract bij Excelsior'31 met twee jaar verlengd. Hij kwam in 2020 over van Heracles Almelo. Hakim Ezafzafi vertrekt na het seizoen juist uit Rijssen. De aanvaller is bezig aan zijn elfde seizoen en maakte meer dan 100 doelpunten. Hij is dit jaar zijn basisplaats kwijt.
6 december: Trainer Martijn de Vogel blijft bij Heino en gaat daarmee zijn zevende seizoen in bij de club die dit jaar haar debuut maakt in de Vierde Divisie.
3 december: Givan Werkhoven speelt ook de komende twee jaar voor Excelsior'31. De 25-jarige oud-speler van Go Ahead Eagles ligt tot medio 2025 vast.
2 december: Laurens Knippenborg staat ook komend seizoen voor de groep bij Rohda Raalte. Hij promoveerde vorig jaar met de ploeg naar de Vierde Divisie en doet het daar uitstekend.
1 december: Trainer René van der Weij en Jurjan Wouda hebben hun contract bij respectievelijk SC Genemuiden en Exelsior'31 verlengd. Dat laatste is het meest opvallend, omdat Excelsior de hekkensluiter in de Derde Divisie is. Genemuiden is titelkandidaat in de Vierde Divisie.
26 november: Het huwelijk tussen HHC Hardenberg en trainer Pascal Diender gaat nog een jaar door. Het eerste jaar bevalt goed van beide kanten. Logisch, want HHC doet bovenin mee in de Tweede DIvisie.
24 november: Daniël Nijhof gaat voor een zevende seizoen als hoofdtrainer van HSC'21. Daarvoor was hij ook al vijf jaar werkzaam bij de club uit Haaksbergen.
21 november: d'Olde Veste moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Dick Krommenhoek vertrekt na dit seizoen bij de promovendus uit Steenwijk, die onderin meedoet in de Vierde Divisie.
11 november: Pascal Mulder maakte deze zomer de overstap van Staphorst naar HHC. Hij wist daar een basisplaats te bemachtigen en de verdediger heeft zijn contract al met een jaar verlengd.
1 november: Siebe Schets is per direct vertrokken bij HSC'21. De aanvaller kwam in de zomer over van Excelsior'31, maar door een slepende knieblessure speelde hij geen officiële minuut in Haaksbergen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.