Nieuws

Regenboogzebrapad in Nijverdal vlak voor opening met verf besmeurd

Het regenboogzebrapad dat vandaag geopend wordt in Nijverdal is beklad
Het regenboogzebrapad dat vandaag geopend wordt in Nijverdal is beklad © Roy Zijlstra
Tot grote schrik van de werkgroep LHBTI van de Hellendoornse gemeenteraad is het eerste regenboog-zebrapad in de gemeente beklad. Uitgerekend op paarse vrijdag en ook nog eens op de dag dat het zebrapad in Nijverdal wordt geopend. Dat gebeurt vanmiddag.
"Wie de daders ook zijn, wij willen graag het gesprek aangaan", zegt Roy Zijlstra, gemeenteraadslid en woordvoerder. "Het is een flauwe actie en we laten ons er niet door tegenhouden. De opening gaat ook gewoon door".
Door het snelle handelen van de gemeentelijke reinigingsdienst is het zebrapad weer schoon. "We laten ons feestje er niet door beïnvloeden. Behalve deze actie zagen we op de socialmedia-kanalen commentaren verschijnen over het regenboog-zebrapad. Zoals 'laten we het weer zwart-wit schilderen'. Erg jammer dat dit soort teksten geschreven worden", zegt Zijlstra.
De verf wordt vakkundig door de gemeentereinigdienst verwijderd
De verf wordt vakkundig door de gemeentereinigdienst verwijderd © Roy Zijlstra

Statement Hellendoorn

De gemeente heeft inmiddels een statement afgegeven over de bekladding van het regenboogzebrapad. De gemeente Hellendoorn schrijft op haar website: 'Wij zijn hier ontzettend verdrietig over. Wij willen juist een gemeente zijn waar iedereen zichzelf kan zijn. Ongeacht geaardheid, geslacht, afkomst of religie. Of het nu uit baldadigheid komt of niet, het laat eens te meer zien dat het hard nodig is om hier aandacht voor te vragen'.
De opening is om drie uur vanmiddag en begint in het Huis van Cultuur en Bestuur, daarna wordt er naar het zebrapad gewandeld om het officieel te hopen. aanwezig zijn onder andere de raadswerkgroep LHBTI, leerlingen van CSG Reggesteyn en wethouder Peter Lage Venterink .

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.