Nieuws

SP-Statenlid Zandvliet stapt over naar Drentse politiek

Simon Zandvliet stopt per 16 januari als Statenlid in Overijssel
Simon Zandvliet stopt per 16 januari als Statenlid in Overijssel © Simon Zandvliet
Simon Zandvliet (29) stopt als SP-Statenlid in Overijssel. Zandvliet wordt lijsttrekker namens de partij in de provincie Drenthe. "Ik stap over naar de Drentse politiek omdat ik naar die provincie ga verhuizen. Ik kan het veel interessanter maken dan het is, maar dat is de reden."
"Bij mijn aantreden als Statenlid was ik een onervaren jongeman die nog niet goed wist waar hij aan begon", zegt Zandvliet. "Dat is deels onveranderd, maar ik weet nu wel waar het om gaat. Namelijk een oor en spreekbuis zijn voor de inwoners van de provincie."

Jeugd in Drenthe

"Mijn jeugd was in Drenthe", zegt Zandvliet tegen RTV Drenthe. "Hier is de basis gelegd, die rust en samenhorigheid miste ik. Daarnaast komt mijn partner uit Drenthe en ook zij had heimwee."
In zijn ontslagbrief staat hij uitgebreid stil bij de positie van arbeidsmigranten. "Deze arbeiders maken Overijssel. Daar waar er hard wordt gewerkt staan zij, in onze distributiecentra, in onze fabriekshallen en op onze bouwplaatsen. We zouden deze mensen op handen moeten dragen en moeten onthalen als helden. Dat is helaas niet wat er in de dagelijkse praktijk gebeurt."
"Als langstzittende Statenlid namens de SP kan ik zeggen dat mijn fractie veel verandering heeft gezien. Toch durf ik te zeggen dat mijn fractie nooit zo sterk en hecht is geweest als deze dag. Een hecht team met gezamenlijke visie: om samen Overijssel mooier, socialer en gelijkwaardiger te maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.