Nieuws

Billenknijpen tot laatste minuut in overvolle cafés: "Ontzettend jammer dit"

De Hete Brij in Zwolle zit vrijdag afgeladen vol.
De Hete Brij in Zwolle zit vrijdag afgeladen vol. © RTV Oost
Wie vrijdagavond de WK-wedstrijd tussen Nederland en Argentinië in een Zwolse kroeg wilde zien, moest er vroeg bij zijn. Een uur voor aanvang zaten veel zaken al propvol. Want ondanks dat de Oranjekoorts wellicht minder is dan andere jaren, puilden Zwolse cafeetjes uit tijdens de zenuwslopende kwartfinale.
Het was ook in Zwolle een bijzondere avond: bij de 0-2 kwamen veel voetbalfans moedeloos en vloekend naar buiten om een sigaretje te roken. Maar nog geen vijf minuten later gaat iedereen uit z’n plaat als Weghorst de 1-2 noteert. Als vervolgens in de blessuretijd nog altijd 1-2 bovenin beeld te zien is, hebben ook de meeste Zwollenaren weinig vertrouwen meer in een positieve uitkomst voor het Nederlands elftal.
Wij keken de wedstrijd samen met Oranjefans:
Veel Zwolse fans hadden de hoop al laten varen na de 2-0
Maar als vlak voor het eindsignaal toch de 2-2 valt, is de binnenstad niet meer te houden. Glazen gaan de lucht in, kelen worden schor geschreeuwd en iedereen kijkt vol ongeloof naar het scherm. Alle mensen die naar buiten gingen voor een rookpauze, snellen zich de kroeg weer in om de penaltyreeks te volgen. Die pakt niet goed uit. Oranje keert weer terug naar Nederland. De Zwollenaren vinden het jammer, maar aan het einde van de avond maakt een borreltje weer veel goed.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.