Nieuws

112 nieuws: Auto met aanhanger glijdt van N34 | Traumateam opgeroepen voor aangereden fietser in Deventer

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

14.15 uur | Auto met aanhanger glijdt bij Holthone van de weg

Een auto met een dubbelasser aanhangwagen is op de N34 bij Holthone van de weg geraakt en in de berm belandt. Vermoedelijk is de combinatie door gladheid van de weg geraakt. De auto kwam uiteindelijk vlak voor een sloot tot stilstand.
De combinatie was op weg in de richting van Coevorden, toen de aanhanger begon te slingeren en het mis ging. Er is niemand gewond geraakt.
Een berger wordt ingezet om de auto en aanhanger uit de berm te halen. De provincie laat weten extra te gaan strooien op de N34 vanwege de gladheid.

03.20 uur | Fietser zwaargewond in Deventer

Een fietser is vannacht rond 03.20 uur ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen. Dat gebeurde op de kruising van de Hanzeweg met de Gotlandstraat. De fietser zou vanaf de parallelweg plots de Hanzeweg over zijn gestoken richting de Gotlandstraat, waarbij hij vrachtwagen over het hoofd zag. De chauffeur van de vrachtwagen probeerde nog uit te wijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser werd vol geraakt en de fiets brak doormidden. Het slachtoffer belandde meters voorbij de oversteekplaats op het wegdek. De vrachtwagen schoot door de poging tot uitwijken door de middenberm en kwam op de andere weghelft tot stilstand.
Vanwege de ernst van de verwondingen werd ook een traumateam opgeroepen. Door de mist kwam het team met de auto in plaats van met de traumaheli. Het slachtoffer is met spoed per ambulance afgevoerd richting de A1. Het traumateam stond verderop klaar om het ambulancepersoneel te assisteren tijdens de verdere rit richting het ziekenhuis.
De Hanzeweg werd na het ongeval volledig afgesloten voor verkeer. Naar verwachting duurt dat nog een groot deel van de ochtend. Verkeer wordt door de politie omgeleid. De VerkeersOngevallen Analyse (VOA) gaat onderzoek doen naar de oorzaak. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.
De fiets brak door de klap in tweeën
De fiets brak door de klap in tweeën © News United / Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.