Amateurvoetbal

Overtuigende zege HHC, DETO in topper te sterk voor SC Genemuiden

De laatste speelronde in het amateurvoetbal is achter de rug en dus kan de balans van de eerste seizoenshelft definitief op worden gemaakt. Eén ding is zeker: in Hardenberg en Vriezenveen zit men met een grote glimlach aan het kerstdiner.
Want HHC Hardenberg gaat met een uitstekend gevoel de winterstop in. De ploeg van trainer Pascal Diender was een maat te groot voor Noordwijk. In Zuid-Holland werd het 0-3 dankzij treffers van Rob van der Leij, Sander Egbers en Mike Reuvers.
Met een tweede plek doet HHC dus volop mee om de titel in de Tweede Divisie, waar koploper AFC de kraker tegen nummer drie De Treffers won. De Amsterdammers hebben dankzij die zege één puntje meer dan HHC.
HHC won vandaag overtuigend van Noordwijk
HHC won vandaag overtuigend van Noordwijk © Orange Pictures

Excelsior'31 verliest wéér

Een kleine 40 kilometer verderop is het gevoel heel wat minder goed. Excelsior'31 gaf de winst van vorige week geen vervolg. Op De Koerbelt ging de hekkensluiter van de Derde Divisie onderuit tegen Barendrecht (2-3), dat meedoet om de bovenste plaatsen. In Rijssen kreeg Excelsior de volledige productie van Barendrecht al voor de rust om de oren. Deze dreun kwam de geplaagde ploeg in het vervolg niet meer te boven. Het resulteerde in de negende nederlaag.
In diezelfde competitie boekte Staphorst een prima resultaat bij het Utrechtse Sportlust'46. In Woerden werd er niet gescoord, waardoor Staphorst een puntje meeneemt naar Sportpark Het Noorderslag en in 2023 als nummer tien aftrapt voor de tweede seizoenshelft.

DETO klopt Genemuiden

De topper tussen DETO en SC Genemuiden is een prooi geworden voor de ploeg uit Vriezenveen. Op Sportpark Het Midden zegevierde DETO met maar liefst 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Melvin Degenaar, Tom Koelman en Hoeseb Yakob. Door de overwinning is DETO de nieuwe nummer twee van de Vierde Divisie, maar het gat met koploper Eemdijk lijkt met tien punten onoverbrugbaar. SC Genemuiden - dat twee maanden terug voor het laatst verloor - zakt naar de vierde plek.
Samenvatting DETO - SC Genemuiden
Berkum is er op haar beurt niet in geslaagd verder weg te lopen bij de onderste ploegen. Op bezoek bij de amateurs van Ajax werd er met 2-2 gelijkgespeeld. De routiniers Chris van der Meulen en Martijn Brakke namen de doelpunten voor hun rekening.
In Emmeloord leed d'Olde Veste'54 een pijnlijke nederlaag tegen degradatieconcurrent Flevo Boys. In de polder werd het 4-2. Doordat HZVV met 2-1 won van SDV Barneveld draagt d'Olde Veste'54 weer de rode lantaarn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.