Nieuws

112 nieuws: A28 bij Staphorst afgesloten na ongeluk | Vechtpartij en mogelijk schot in Almelo

In dit bericht houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

18.45 uur | Flinke file na ongeluk op A28 bij Staphorst, snelweg afgesloten

Na een ongeluk op de A28 bij Staphorst is een flinke file ontstaan. Het ongeluk gebeurde tussen Meppel en Staphorst, vlakbij de aansluiting met de A32. Een bus met inzittenden en een auto zouden met elkaar zijn gebotst. Over gewonden is niets bekend, wel zijn meerdere ambulances ter plaatse om hulp te verlenen. Twee ambulances zijn inmiddels vertrokken, vermoedelijk met slachtoffers.
De snelweg is tussen De Wijk en knooppunt Lankhorst afgesloten. Verkeer wordt ter plekke omgeleid.
Ongeluk op A28 bij Staphorst
Ongeluk op A28 bij Staphorst © Persbureau Meter
File na ongeluk op A28 bij Staphorst
File na ongeluk op A28 bij Staphorst © Compact Media

17.00 uur | Vechtpartij en mogelijk schietincident in Almelo

De politie is vanmiddag gealarmeerd voor een schietincident in Almelo. Dat zou bij een woning aan de Dijkstraat zijn geweest. Meerdere agenten kwamen ter plaatse. Volgens een buurtbewoner zouden er meerdere mannen aan de deur van de woning zijn gekomen, waarna een korte vechtpartij met iemand uit die woning ontstond. Mogelijk is daarbij geschoten. De politie doet verder onderzoek.
Er zouden inmiddels drie personen aangehouden zijn, dat is nog niet door de politie bevestigd.
Onderzoek na mogelijk schietincident in Almelo
Onderzoek na mogelijk schietincident in Almelo © News United / Patrick Weegink

15.30 uur | Overval op Wibra in Zwolle.

Een nog onbekend aantal personen heeft vanmiddag een overval gepleegd op een winkel van de Wibra in Zwolle. Dat gebeurde even na 15.00 uur. De overval werd gepleegd op de winkel aan het Bachplein in de wijk Holtenbroek. De overvallers zijn er vervolgens in onbekende richting vandoor gegaan, de politie is nog naar hen op zoek.
Wibra in Zwolle gesloten na overval
Wibra in Zwolle gesloten na overval © Persbureau Meter

12.45 uur | Gaslekkage LNG-installatie A1 bij Deventer

In een LNG-installatie bij de truckparking langs de A1 bij Deventer is een gaslek ontstaan. Volgens de brandweer is er korte tijd gas uitgeblazen via een noodventiel. Twintig vrachtwagenchauffeurs die op het terrein verbleven zijn door de politie geëvacueerd. Zij worden opgevangen in een naastgelegen hotel. Volgens een ooggetuige lekt er inmiddels geen gas meer weg. Er is een monteur opgeroepen om de installatie na te kijken. Hoe het lek heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk.
De brandweer heeft de installatie nagekeken
De brandweer heeft de installatie nagekeken © News United/ Rens Hulman

09.00 uur | Gerard uit Losser spoorloos verdwenen

De politie maakt zich zorgen over de 63-jarige Gerard. De man is donderdag vertrokken vanuit Losser en sindsdien ontbreekt ieder spoor van de man. Hij is vermoedelijk in de omgeving van Apeldoorn. De politie doet een oproep aan mensen die weten waar Gerard momenteel is, om zich te melden.

0.45 uur | Auto's raken beschadigd in Deventer, bestuurder rijdt door

Op de Ceintuurbaan in Deventer zijn vannacht meerdere geparkeerde auto's beschadigd geraakt door een aanrijding. De bestuurder is er na de aanrijding vandoor gegaan. De buurtagent roept via twitter getuigen op zich te melden.

21.10 uur | Auto's glijden van de weg in Schuinesloot

Op de Blokweg in Schuinesloot zijn gisteravond meerdere auto's van de weg gegleden. Vermoedelijk door de gladheid reden de wagens in een flauwe bocht rechtdoor. Één van de auto's heeft daarbij een lantaarnpaal geramd. Beide wagens raakten zwaar beschadigd, de bestuurders kwamen met de schrik vrij.
Één van de auto's ramde een lantaarnpaal
Één van de auto's ramde een lantaarnpaal © Gert Stegeman
Beide auto's raakten flink beschadigd
Beide auto's raakten flink beschadigd © Gert Stegeman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.