Betaald voetbal

FC Twente Vrouwen verslaat ook Fortuna Sittard met grote cijfers en is winterkampioen

FC Twente Vrouwen is winterkampioen
FC Twente Vrouwen is winterkampioen © Orange Pictures
FC Twente Vrouwen blijft maar winnen. Op Sportcampus Diekman werd 2022 in stijl afgesloten met een 6-0 overwinning op nummer drie Fortuna Sittard. De overwinning betekende ook dat de Tukkers de eerste periode in de wacht sleepten.
De eerste grote kans was voor de bezoekers uit Sittard, maar Van Domselaar kon redding brengen. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet van Giesen werd in eigen doel gewerkt. Vlak daarna voorkwam Van Domselaar opnieuw een tegentreffer, waarna FC Twente verder afstand nam. Via twee fraaie treffers van Kalma en Olislagers stond het na een halfuur spelen al 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Toch bleef ook Fortuna gevaarlijk, maar Van Domselaar hield wederom haar doel schoon.

Winterkampioen

Na rust was Kalma opnieuw trefzeker. De spits draaide knap weg, maar werd gevloerd. De vrije trap die volgde werd prachtig binnengeschoten door de topscoorster van de Tukkers. Ook Renate Jansen kwam op het scoreformulier en tilde de stand naar 5-0. Twee minuten voor tijd zorgde Bente Jansen voor de kers op de taart door de 6-0 aan te tekenen. Door de zege is de ploeg van Joran Pot niet alleen winterkampioen maar ook periodekampioen. Na tien zeges in tien wedstrijden heeft het zes punten voorsprong op Ajax, dat komende dinsdag nog in actie komt tegen PEC Zwolle.