Nieuws

Netwerk Pride Twente wil Roze Golf behouden voor radio

Radiostudio
Radiostudio © Getty Images
Blijf het programma de Roze Golf uitzenden op radio. Pride Twente doet dat verzoek aan RTV Oost, dat onlangs heeft besloten dat zogenoemde doelgroepenprogramma's vanaf 8 januari komen te vervallen. Pride Twente wijst op het belang van het programma voor zowel LHBTI-Plussers als hun omgeving.
De Roze Golf is na 8 januari nog wel als podcast te beluisteren. Maar dat is volgens het samenwerkingsverband van verschillende organisaties en personen niet genoeg.

'Relevante functie'

Pride Twente vindt dat de Roze Golf "een maatschappelijk zeer relevante regionale functie" heeft en een belangrijke bron van informatie is voor zowel LHBTI-Plussers als hun omgeving, "kortom voor iedereen in Overijssel", schrijft het netwerk.
"Juist in deze tijd, waarin de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit onder druk staat, is het zichtbaar maken van deze vorm van diversiteit in de reguliere publieke media zeer wezenlijk. We weten dat het horen van persoonlijke verhalen van LHBTI-Plussers en de toename van kennis van burgers op dit gebied, bijdraagt aan de acceptatie en de sociale cohesie van de bevolking." Door alleen nog als podcast aangeboden te worden, worden alleen nog luisteraars bereikt die zelf actief op zoek zijn naar informatie, aldus Pride Twente.
Netwerk Pride Twente is een samenwerkingsverband van diverse organisaties en personen, waaronder Vizier, COC Twente-Achterhoek, vertegenwoordigers van Hogeschool Saxion, ROC van Twente en Café Stonewall.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.