nieuws

Met de trein naar Duitsland? Hou rekening met een grote staking

Staking bij de Duitse spoorwegen
Staking bij de Duitse spoorwegen
Wie deze week met de trein naar Duitsland wil gaan, moet serieus rekening houden met vertraging of zelfs het uitvallen van treinen. De NS verwacht dat naar schatting 10.000 Nederlanders die met de trein richting Duitsland willen, te maken krijgen met de aangekondigde staking bij de Duitse spoorwegen.
Deutsche Bahn en de vakbond hebben al maandenlang een conflict over de cao en daarin werd al zeven keer eerder gestaakt. En nu wordt er opnieuw actie gevoerd. Sinds 15.00 uur staan veel goederentreinen stil. En de komende nacht worden de acties uitgebreid naar passagierstreinen. De staking staat gepland tot zondag 09.00 uur.
Door de lange actieperiode, is onduidelijk hoe de staking precies zal verlopen. De NS adviseert reizigers om online in de gaten te houden of treinen rijden. Tot aan het weekeinde moeten reizigers er rekening mee houden dat de Intercity Berlijn alleen pendelt tussen Amsterdam en Bad Bentheim. Reizigers voor Hannover, Hamburg of Berlijn reizen vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem met ICE International naar Duisburg en stappen daar over.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.