Betaald voetbal

Van den Belt bezorgt PEC Zwolle nipte zege op Helmond Sport

PEC Zwolle heeft de competitie hervat met een kleine zege op laagvlieger Helmond Sport. In eigen huis werd het 1-0 dankzij een treffer van Thomas van den Belt.
Een aftrap op maandagavond 21.00 uur en een gevoelstemperatuur van bijna min vijf graden. Er zijn dagen dat de fans van PEC met een beter gemoed afreizen naar het MAC3PARK stadion. Het was echter niet de vrieskou die zorgde voor kippenvel op de armen bij de aanwezigen.

Eerbetoon

Terwijl de spelers het veld betraden zorgden het warme rood van talloze fakkels en het You'll Never Walk Alone voor een geweldig eerbetoon in de provinciehoofdstad. Met dit gebaar stond PEC op gepaste wijze stil bij de supporters en mensen van de club die dit kalenderjaar overleden.
Toen de rookwolken waren opgetrokken en de muzikale klanken naar de achtergrond verdwenen, kende PEC vervolgens weinig moeite met de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie. Helmond werd alleen in de absolute slotfase een keer serieus gevaarlijk, maar Schendelaar wist zijn doel schoon te houden.

Magertjes

Ondanks dat Van den Belt met een lage schuiver na een halfuur voetbal voor de enige treffer van het duel zorgde en de score dus wat magertjes was, kwam PEC eigenlijk amper in de problemen tegen Helmond Sport.
De thuisploeg mocht zichzelf bovenal kwalijk nemen dat het niet al vroeg verder afstand nam en Helmond liet geloven in een resultaat. De spaarzame keren dat de bezoekers middels een counter de weg naar het doel van Schendelaar wél vonden bleven echter ongevaarlijk.

Thomas Beelen

Onder meer Thy en Taha lieten na dat zij niet net als topschutter Van den Belt hun zevende treffer van het seizoen maakten. Invaller Thomas Beelen gaf het goede voorbeeld. Alleen doordat de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel bleef een rentree met een gouden randje uit voor Beelen, die lange tijd in de lappenmand zat met een knieblessure.

Prima hervatting

De drie punten bleven zodoende dus 'gewoon' in Zwolle. En zo heeft PEC na een weekje vakantie, een trainingskamp onder de Spaanse zon en veel trainingen, de competitie prima hervat. Komende vrijdag staat de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. In Kerkrade is nummer negen Roda JC de tegenstander.

PEC Zwolle - Helmond Sport 1-0

1-0 Van den Belt (30)
Arbiter: Gerrets
Geel:
Taha;Essanoussi, Van den Eynden
PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen, Van den Berg (Beelen/64), Van Hintum; Görlich (Chirino/64), Van den Berg, Van den Belt, Tutuarima (Kersten/90+1); Lagsir, Thy, Taha (Caschili/81)
Helmond Sport: Havekotte; Van Vierken, Beugelsdijk, Van den Eynden, Van Hove; Chacon (Van der Meer/88), Lieftink, Van Ooijen (Arias/61); Essanoussi (Scholten/73), Van Keilegom (Culhaci/73), Maddy (Lorentzen/61)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.