Betaald voetbal

Matchwinner Van den Belt: "Het had een zorgeloze avond kunnen worden"

Thomas van den Belt was zoals wel vaker dit seizoen goud waard voor PEC Zwolle. De middenvelder zorgde met zijn zevende doelpunt hoogstpersoonlijk voor de minieme zege op Helmond Sport: 1-0.
PEC was heer en meester tegen de laagvlieger van de KKD. Toch bleef het lang spannend in de provinciehoofdstad. "Het had een zorgeloze avond kunnen worden, maar we speelden het slecht uit. Dan wordt het in de slotfase nog even billenknijpen", zegt Van den Belt.

Lastig

De matchwinner baalt ervan dat PEC het duel niet vroegtijdig in het slot gooide. "Dat is echt onnodig, want na tien minuten hadden we al drie heel grote kansen. We hebben het onszelf lastig gemaakt, maar gelukkig maakte ik die 1-0", vervolgt hij.

Goed gevoel

Na een onderbreking van twee weken heeft PEC de competitie dus hervat met een driepunter. Volgens Van den Belt was het geen hinderlijke break. "We zijn gelijk op trainingskamp gegaan en ook daarna hebben we weer goed getraind. Het waren twee goede weken. Dus we gingen met een goed gevoel de wedstrijd in. En nu op naar komende vrijdag: Roda JC", besluit hij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.