nieuws

Noodweer voorbij: aantal bezoekers bevrijdingsfestivals Overijssel neemt weer toe

Het slechte weer van vanmiddag heeft natuurlijk ook z'n invloed op het aantal bezoekers aan de bevrijdingsfestivals in de provincie. Maar ondanks de regen zijn inmiddels toch tienduizenden mensen feest aan het vieren en dat gaan er de rest van de middag en avond nog meer worden.
Zoals bijvoorbeeld in Zwolle, waar het Bevrijdingsfestival Overijssel wordt gehouden. Door het slechte weer aan het begin van de middag was het aantal bezoekers nog niet zo hoog, enkele tienduizenden bezoekers waren in park De Wezenlanden te vinden. Maar nu het buienfront voorbijgetrokken is stromen de bezoekers toe. De afgelopen jaren haalde het BFO in Zwolle 120.000 tot 140.000 bezoekers. Of dat aantal dit jaar wordt gehaald is nog niet duidelijk, maar na een stroeve start begint het nu vol te lopen.
En ook bij de andere festivals in de provincie groeit het aantal bezoekers. In Enschede genieten tienduizenden bezoekers van het festival, dat om 15.00 uur met een aangepast programma begon. Op dat moment was het noodweer nog niet helemaal voorbij, maar inmiddels is het festivalterrein van de Universiteit Twente ook gezellig druk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.