Nieuws

112 nieuws: Schoorsteenbrand Wierden slaat over naar zolder | Taxibusje botst in Zwolle op politieauto

Twee auto's belanden in de sloot na een ongeluk in Hasselt.
Twee auto's belanden in de sloot na een ongeluk in Hasselt. © Henry Wallinga
In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.10 uur | Schoorsteenbrand in Wierden slaat over naar zolder

Een schoorsteenbrand in een woning in Wierden is overgeslagen naar de zolder van de woning. Het gaat om een brand aan de Hexelseweg. De brandweer schaalde snel op naar middelbrand, om meer materieel in te kunnen zetten. De brandweer meldt dat de brand onder controle is. Er is niemand gewond geraakt. De Hexelseweg is tijdelijk afgesloten, verkeer wordt omgeleid.
Schoorsteenbrand in Wierden slaat over naar zolder
Schoorsteenbrand in Wierden slaat over naar zolder © News United / Jan Willem Klein Horstman

14.45 uur | Overlast op N35 Enschede na ongeluk

Op de N35 tussen Enschede en de Duitse grens is een ongeluk gebeurd. Er zouden twee auto's betrokken zijn geweest, waarvan één is doorgereden na het ongeluk. De weg ligt bezaaid met brokstukken. Een persoon is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Er staat inmiddels een file van een aantal kilometer. De weg is in beide richtingen afgesloten geweest.
Ravage na ongeluk op N35 bij Enschede
Ravage na ongeluk op N35 bij Enschede © News United / Dennis Bakker

14.15 uur | Taxibusje knalt op politiewagen

Op de Ceintuurbaan in Zwolle zijn woensdagochtend een taxibusje en een dienstvoertuig van de politie met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van het taxibusje, een vrouw van 59 uit Gramsbergen, is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Er is bloed afgenomen om te onderzoeken of daar inderdaad sprake van is.
Het ongeval gebeurde ter hoogte van de op- en afrit Zwolle-Noord. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. In het taxibusje zaten op het moment van de aanrijding jeugdige passagiers, zij zijn door een tweede taxibusje opgehaald op de plek van de aanrijding. Het verkeer ondervond flinke hinder van het ongeval.
Taxibusje knalt op politiewagen
Taxibusje knalt op politiewagen © Persbureau Noord Oost Nederland

13.55 uur | Drie aanhoudingen na steekincident in Zwolle

Naar aanleiding van een steekincident op het station in Zwolle, dinsdagavond, zijn drie mannen aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het steekincident, waarbij één man gewond raakte en naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is en wat de rol van de drie verdachten is.
Aanhoudingen bij steekincident op station Zwolle
Aanhoudingen bij steekincident op station Zwolle © PNN

12.00 uur | Twee auto's de sloot in na botsing

In Hasselt zijn twee auto's in een droge sloot beland na een aanrijding, vanmorgen. Mogelijk heeft de laagstaande zon ervoor gezorgd dat één van de automobilisten slecht zicht had. Na de klap belandden beide auto's in de sloot naast de Zandvoortweg. Beide automobilisten zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

09.10 uur | Dijk tussen Deventer en Zwolle weer open na aanrijding

De dijk tussen Deventer en Zwolle was ter hoogte van Diepenveen vanochtend enige tijd volledig afgesloten na een aanrijding. Een taxibus en een personenauto botsten rond kwart voor acht frontaal op elkaar, ook een derde voertuig werd geraakt.
Een Kia belandde door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en raakte daar de taxibus en de personenauto. Van de Kia moest de deur eraf geknipt worden om de bestuurster te bevrijden. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In de taxi zat een aantal kinderen, zij zijn opgevangen bij omwonenden.
Na zo'n veertig minuten werd de weg weer vrijgegeven.
Dijk tussen Deventer en Zwolle weer open na aanrijding
Dijk tussen Deventer en Zwolle weer open na aanrijding © News United / Rens Hulman

07.00 uur | Brandweer voorkomt woningbrand in Westerhaar

Door snel ingrijpen van de brandweer is vannacht rond half één voorkomen dat een brand in een bijgebouw oversloeg naar een naastgelegen woning. De brand brak uit aan de Kalmoes in Westerhaar. Omwonenden waren daar wakker geworden door een harde knal.
Brand in een bijgebouw van een woning in Westerhaar, vannacht.
Brand in een bijgebouw van een woning in Westerhaar, vannacht. © NewsUnited/Freddy Gerrits
Al snel werd duidelijk dat er een bijgebouw van een woning in brand stond. Hoewel het bijgebouw volledig uitbrandde kon de brandweer wel voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. Naast het bijgebouw brandde ook een groot deel van een schutting af.
Niemand raakte gewond. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Dat wordt onderzocht.
Een bijgebouw van een woning in Westerhaar brandde vannacht af.
Een bijgebouw van een woning in Westerhaar brandde vannacht af. © NewsUnited/Freddy Gerrits

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.