Betaald voetbal

Ruiz en FC Twente herenigd in Costa Rica: "Alle mooie herinneringen komen weer naar boven"

Bryan Ruiz (l) met FC Twente-trainer Ron Jans
Bryan Ruiz (l) met FC Twente-trainer Ron Jans © Ron Jonker
FC Twente is inmiddels goed en wel geïnstalleerd in Costa Rica. In Zuid-Amerika speelt de ploeg van trainer Ron Jans komende zaterdag de afscheidswedstijd van clublegende Bryan Ruiz. De tenten zijn echter niet enkel en alleen opgeslagen voor vertier. "Deze trip is een goede combinatie tussen ontspanning en inspanning."
In Costa Rica neemt Ruiz het komende zaterdag met zijn huidige club Liga Deportivo Alajuelense op tegen FC Twente. Hij zegt het voetbal vaarwel. "Het is een heel grote meneer, zeker in Costa Rica. Ik heb heel erg veel respect voor hem", klinkt het lovend uit de mond van Jans.
Ruiz en FC Twente herenigd in Costa Rica: "Alle mooie herinneringen komen weer naar boven"

Weerzien

Ruiz kwam al even buurten bij FC Twente, waar hij met Wout Brama en Sander Boschker (nu keeperstrainer) oud-ploeggenoten trof. "Geweldig dat ze allemaal gekomen zijn. Sander was de eerste die ik zag. Het was heel fijn om hem weer te zien. Alle mooie herinneringen van mijn tijd bij FC Twente komen weer naar boven."

Gas geven

Jans hoopt naast de afscheidswedstrijd op nog een oefenpot in Costa Rica. "Dan kunnen we volgende week echt gas geven. Deze trip is een goede combinatie tussen ontspanning en inspanning", aldus de trainer.

Afscheidswedstrijd

De afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz is zaterdagavond live te zien bij RTV Oost. De uitzending begint om 22.10 uur, de wedstrijd om 23.00 uur.
RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing in gesprek met Bryan Ruiz
RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing in gesprek met Bryan Ruiz © Ron Jonker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.