nieuws

Reumapatiënte bouwt violen die gebruikt worden bij benefietconcert

Het Valerius Ensemble uit Enschede geeft vrijdag een benefietconcert met instrumenten die zijn gebouwd door reumapatiënte Joke Bleumink. De opbrengst van het concert gaat naar het wetenschappelijk onderzoek van professor Marcel Karperien van de Universiteit Twente.
Joke Bleumink kan door haar reuma niet meer vioolspelen. Dus ging ze violen bouwen. Logisch toch? En dat bouwen doet ze zo goed, dat de professionele musici van het Valerius Ensemble er op gaan spelen. Het concert vindt plaats in Paleis Het Loo in Apeldoorn. Tijdens het concert worden zowel klassieke werken als moderne muziekstukken gespeeld. En dat op twee violen, een altviool en een cello gebouwd door Joke Bleumink.

De opbrengst gaat naar het onderzoek van professor Marcel Karperien van onderzoeksinstituut MIRA van de Universiteit Twente. Karperien ontwikkelde de injecteerbare pleister tegen artrose. De pleister moet kapot kraakbeen in het gewricht herstellen. Dit kan dé oplossing betekenen voor miljoenen mensen in binnen- en buitenland. Door een gel in het gewricht te spuiten, wordt beschadigd kraakbeenoppervlak opgevuld en verdere corrosie van het kraakbeen voorkomen.
Kaarten voor het concert kunnen nog worden besteld. Professor Karperien zal op de avond zelf een korte presentatie geven over zijn onderzoek.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.