nieuws

Rechter staat 230 vluchtelingen in Wyllandrie Ootmarsum toe

In het voormalige hotel Wyllandrie in Ootmarsum mogen 230 vluchtelingen worden opgevangen. Dit heeft de rechter in kort geding bepaald. Het kort geding was aangespannen door omwonenden.
De omwonenden zijn tegen het plaatsen van in totaal 230 vluchtelingen in het voormalige hotel. Ze vinden de groep te groot. Daarnaast hebben de omwonenden een tweede locatie aangedragen, het voormalige hotel Zomerlust. Dat is per direct beschikbaar als opvanglocatie. De gemeente zou dit alternatief nooit serieus hebben willen overwegen.

Vergunning terecht verleend

Volgens de rechter hebben de omwonenden niet aannemelijk gemaakt dat er concrete, gelijkwaardige alternatieven bestaan, met naar verwachting minder bezwaren. Verder volgt de voorzieningenrechter de stelling van de omwonenden niet, dat nu al moet worden aangenomen dat schade of overlast daadwerkelijk zal optreden.
Ook is niet duidelijk gemaakt dat het tijdelijk huisvesten van vluchtelingen in de Wyllandrie een negatief effect zal hebben op de natuur of het landschap. De gemeente heeft volgens de rechter de vergunning terecht verleend.

Maandag eerste vluchtelingen

Als de omwonenden in het gelijk waren gesteld, was de komst van de vluchtelingen vertraagd. Het COA wil uiterlijk maandag 11 mei de eerste vluchtelingen in Ootmarsum huisvesten. De vluchtelingen die in Ootmarsum worden geplaatst komen uit Syrië, Irak en Afghanistan. De Wyllandrie wordt een zogenoemde aanvullende opvang van het COA. De opvang blijft tot 1 mei 2017 in gebruik.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.