"Sluiting van 280 Rooms-Katholieke kerken nog lang niet zeker"

Volgens Wim Gaalman is het nog maar de vraag of de sluiting van 280 kerken van de rooms-katholieke geloofsgemeenschap door zal gaan. Het plan van aartsbisschop Eijk om steeds meer kerken te sluiten, valt volgens de initiatiefnemer van het Verbond van Verontruste Parochianen niet in goede aarde bij het Vaticaan.

Oud-notaris Gaalman is met 12.500 handtekeningen naar Rome afgereisd om de sluiting van 280 kerken tegen te gaan. "Ik begrijp de plannen van de bisschop niet. En in Utrecht wilde men ons niet ontvangen, dus hebben we het hogerop gezocht", aldus Gaalman in het programma Overijssel Vandaag.

In Rome stond de deur open bij de kardinaal. "Bij aankomt zijn we meteen naar Radio Vaticaan gegaan. Dat is een belangrijke radiozender daar", aldus Gaalman. Het bleek een juiste zet. "Uiteindelijk zijn we in gesprek geweest met vijf van de zeven congregaties, een soort 'ministeries'. Ik heb er absoluut vertrouwen in dat er vanuit Rome druk wordt gezet om de sluiting van kerken een halt toe te roepen."

In het najaar klopt Wim Gaalman weer aan in Rome.

Meer over dit onderwerp:
kerken rome Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren