Betaald voetbal

Heracles thuis al meer dan twintig jaar ongeslagen tegen Dordrecht

Tim Breukers scoorde tijdens de laatste ontmoeting in Almelo
Tim Breukers scoorde tijdens de laatste ontmoeting in Almelo © Orange Pictures
Voor Heracles zal 2022 altijd een donker jaar blijven door de degradatie uit de Eredivisie. Toch kan de ploeg in de Eerste Divisie het jaar positief afsluiten als koploper.
De rubriek die met nutteloze feiten, leuke weetjes en vergeten momenten vooruitkijkt naar de komende speelronde in het betaalde voetbal.

Heracles – FC Dordrecht

• Heracles is al meer dan twintig jaar ongeslagen in eigen huis tegen FC Dordrecht. De laatste nederlaag dateert van november 2001: 1-2. Nadat Roy Stroeve vlak na rust tekende voor de gelijkmaker volgde een bombardement aan Almelose kansen, maar zoals zo vaak viel de winnende in de laatste minuten aan de andere kant.
• Eind 2019 speelden beide ploegen voor het laatst tegen elkaar. Heracles won het bekerduel eenvoudig met 3-0. Cyriel Dessers, Silvester van de Water en Tim Breukers maakten de goals.
• Het laatste duel in de eerste divisie won Heracles met 4-1. In de sneeuw (februari 2005) kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong, maar Kwame Quansah, Niels ten Hoeve en Remon de Vries draaiden de achterstand om. Gérard de Nooijer mikte de bal langs zijn eigen doelman.
• Van alle 36 ontmoetingen in Almelo tegen DFC, DS’79, Dordrecht ’90 en FC Dordrecht was bovenstaande zege de grootste.
• Heracles staat na zeventien speelronden bovenaan met 40 punten en een doelsaldo van 47-21. Zowel qua punten als gemaakte goals de beste cijfers ooit in de Eerste Divisie.
• Heracles won de laatste vier duels. De beste reeks van het complete betaalde voetbal dit seizoen. Thuis verloor Heracles dit seizoen nog niet. Alleen, MVV, Eindhoven, FC Twente en Feyenoord kunnen dat navertellen.
• Samuel Armenteros staat voor zijn 200ste competitiewedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal, 151 daarvan speelde hij er voor Heracles. Met zijn 51 Heracles-goals staat hij gedeeld zevende op eeuwige ranglijst, op gelijke hoogte met Hennie van Nee en Rik Platvoet.
Aftrap: vanavond, 20.00 uur.
De wedstrijd is te volgen op Radio Oost in De Oosttribune en online via ons scorebord.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.