Nieuws

112 nieuws: N36 bij Mariënberg dicht na ongelukken | Lichaam gevonden in Luttenberg

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

15.35 uur | Frontale botsing op N36 bij Mariënberg

Op de N36 bij Mariënberg is een ernstig ongeluk gebeurd. Daarbij zijn twee voertuigen betrokken, die zijn frontaal op elkaar gebotst. Een stukje verderop zijn twee andere auto's op elkaar gebotst. Negen mensen zouden gewond zijn geraakt, van wie twee ernstig. Drie gewonden zijn kinderen die lichte verwondingen opliepen. Alle betrokkenen zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
De weg is afgesloten. Inmiddels staat er een flinke file, het verkeer wordt ter plekke omgeleid. Het is nog onduidelijk wanneer de weg weer open gaat.
Ernstig ongeluk op N36 bij Mariënberg
Ernstig ongeluk op N36 bij Mariënberg © GS Media

15.15 uur | Bestelbus op z'n kant na ongeluk bij Zuna

Bij een ongeluk bij Zuna zijn vanmiddag een auto en een bestelbus op elkaar gebotst. De bestelbus is daarna op de zijkant beland. Het ongeluk gebeurde op de Verlengde Morsweg, vlak buiten Zuna. Er zijn twee ambulances ingezet om hulp te verlenen, de bestuurder van de bestelbus is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
Bestelbus op z'n kant na ongeluk bij Zuna
Bestelbus op z'n kant na ongeluk bij Zuna © News United / Jan Willem Klein Horstman

13.54 uur | Lichaam gevonden in Luttenberg

De politie heeft gisteravond een overleden man gevonden aan de Mastenbroeksweg in Luttenberg. Het gaat om een 77-jarige man die als vermist was opgegeven. De politie doet onderzoek.
De 77-jarige man was als vermist opgegeven
De 77-jarige man was als vermist opgegeven © News United / Jan Willem Klein Horstman

12.30 uur I Zwembad Zwartsluis vrijgegeven, maar blijft toch dicht

Zwembad De Kogge in Zwartsluis is door de brandweer vrijgegeven na de eerdere ontruiming vanmorgen. Hoewel zowel in als om het zwembad geen gevaarlijke stoffen zijn gemeten blijft het bad vandaag gesloten. Dat meldt de manager. Er hangt volgens hem nog een penetrante lucht in het zwembad.
Badgasten moeten warme zwembadwater verruilen voor koude buitenlucht
Badgasten moeten warme zwembadwater verruilen voor koude buitenlucht © HW fotografie
Vanmorgen moesten ongeveer twintig badgasten stoppen met baantjes trekken toen er bij onderhoudswerkzaamheden een penetrante lucht vrijkwam. In een technische ruimte werd zwavelzuur bijgevuld en daarbij ontstond een chemische reactie. Dat leverde onder meer schuim op. Volgens de manager is het protocol gevolgd en werden de luchtkanalen afgesloten. De zwemmers, onder wie ook moeders met kinderen, gingen volgens de manager "in alle rust uit het water" en werden na het aankleden naar buiten geleid.
De chemische reactie is vermoedelijk ontstaan omdat er een andere stof in een vat zat dan het etiket aangaf. Het goedje is inmiddels in samenwerking met de leverancier verwijderd. De brandweer heeft aan het begin van de middag metingen in en om het zwembad gedaan en daaruit blijkt dat er geen gevaarlijke stoffen (meer) in de lucht zitten.
Zwembad Zwartsluis ontruimd na incident met chemicaliën

09.00 uur | Opnieuw auto in water Rouveen

Voor de tweede keer is een auto in het water beland langs de Rechterensweg in Rouveen; gisteravond was het ook raak. De brandweer kon in eerste instantie geen bestuurder vinden, later bleek dat de automobiliste was opgevangen in de buurt. Ze raakte niet gewond.
De automobiliste is opgevangen in de buurt
De automobiliste is opgevangen in de buurt © Henry Wallinga

08.40 uur | Auto botst tegen boom

Een automobilist is gewond geraakt bij een ongeval op de Blokzijlerweg, bij Blokzijl. De man verloor de macht over het stuur en botste met de zijkant van de auto tegen een boom.
Het slachtoffer is met been- en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto is total loss en wordt door een berger afgevoerd.
De automobilist is naar het ziekenhuis gebracht
De automobilist is naar het ziekenhuis gebracht © Compact Media

08.25 uur | Auto van de weg in Enschede

Een auto is vanmorgen tijdens een sneeuwbui van de weg geraakt in Enschede. Dit gebeurde rond 07.00 uur in een bocht op de Zuid Esmarkerrondweg. De bestuurster belandde in een diepe sloot en is door de brandweer uit de auto bevrijd. Ze is met onbekend letsel meegenomen met de ambulance.
Het ongeval gebeurde in een bocht op de Zuid Esmarkerrondweg
Het ongeval gebeurde in een bocht op de Zuid Esmarkerrondweg © News United / Dennis Bakker

06.55 uur | Auto te water in Rouveen

Een automobilist is gisteravond in het water beland langs de Rechterensweg in Rouveen. De man is zelf uit de auto geklommen en kon zelf hulp inschakelen.
Opmerkelijk is dat hij net een paar dagen zijn rijbewijs had. De auto liep behoorlijke schade op; de zijkant was ingedeukt, de achterruit was kapot en het interieur was nat.
De automobilist had net een paar dagen zijn rijbewijs
De automobilist had net een paar dagen zijn rijbewijs © Henry Wallinga

06.45 uur | Auto te water in Albergen

Een bestelbus is gisteravond van de weg geraakt, tegen een brughek en lantaarnpaal gereden en in het kanaal Almelo-Nordhorn beland. Dit gebeurde rond 22.30 uur aan de Weemselerweg in Albergen.
Een buurtbewoner hoorde de klap en haalde de bestuurder uit de bus. De politie heeft de bestuurder gehoord en meegenomen. Hij was voor zover bekend niet gewond en liep alleen een nat pak op.
De bestelbus belandde in het water langs de Weemselerweg in Albergen
De bestelbus belandde in het water langs de Weemselerweg in Albergen © News United / Floris Kayim

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.