Betaald voetbal

Besiktas wil Weghorst graag binnenboord houden: "We kunnen hem voor tien miljoen kopen"

Wout Weghorst
Wout Weghorst © Orange Pictures
Wout Weghorst vertrok afgelopen zomer op huurbasis van het Engelse Burnley naar het Turkse Besiktas met het oog op het WK. Die Turkse club kan en wil hem na het seizoen definitief overnemen. "We hebben een optie tot koop van tien miljoen euro."
Dat zegt technisch directeur Ceyhun Kazanci tegenover de Turkse tak van CNN. "Hij is erg gewend aan het leven in Turkije en heeft het hier naar zijn zin", vervolgt hij over de spits uit Borne. Hij scoorde zes keer in 13 competitiewedstrijden voor de Turkse club, die momenteel achtste staat. Het heeft echter slechts twee punten minder dan de nummer drie. Bij Burnley heeft Weghorst nog een contract tot medio 2025.
Weghorst verliet Burnley in de zomer al na een half jaar. Die ploeg degradeerde uit de Premier League en om in beeld te blijven bij bondscoach Louis van Gaal, wilde hij op het hoogste niveau blijven spelen. Weghorst ging uiteindelijk mee naar het WK in Qatar en boog in de kwartfinale tegen Argentinië hoogstpersoonlijk een 2-0 achterstand om in 2-2. Uiteindelijk verloor Nederland na strafschoppen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.