nieuws

Weer vragen politiek over subsidie werklozenproject in Enschede

Enschedese politiek heeft meer vragen over vitale sportvereniging
Enschedese politiek heeft meer vragen over vitale sportvereniging
Een deel van de politiek in Enschede meer opheldering over de besteding van gemeenschapsgeld voor het banenproject De Vitale Sportvereniging. Coalitiepartij Burgerbelangen Enschede en oppositiepartij Enschede Anders gaan nog eens 23 vragen stellen.
Dat project raakte onlangs in opspraak. De projectleider verdiende in twee jaar bijna twee ton voor 2,5 dag per week werken. Dat werd betaald uit het beschikbare budget voor het banenproject van zeven ton. De Tweede Kamerfractie van de SP heeft daarover eerder al opheldering gevraagd aan Staatssecretaris Klijnsma.

Onduidelijkheid over nieuwe banen

De gemeente Enschede houdt vol dat het project, dat de gemeenschap driekwart miljoen euro heeft gekost, succesvol is geweest. Verantwoordelijk wethouder Van Houdt kan alleen niet zeggen hoeveel werklozen via activiteiten bij een aantal sportverenigingen een echte baan heeft bemachtigd.
De projectleider is inmiddels vertrokken naar het westen van het land. Bestuurslid Du Gardijn wil niet ingaan op de kwestie. Gedupeerde sportverenigingen Victoria'28 en Enschedese Boys eisen nog een deel van het subsidiegeld dat zo'n 60.000 bedraagt.

Andere banenprojecten

Vorige week bleek dat de gemeente Enschede ook veel geld kwijt is geraakt aan het banenproject Onderste Boven. Enschede betaalde hiervoor in 2009 aan een extern adviesbureau meer dan een miljoen euro. Volgens deelnemers aan dit banenproject heeft geen van 174 deelnemers uiteindelijk uitzicht gekregen op een betaalde baan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.