Lucia-redder Metta de Noo steunt Jansen Steur door het schrijven van een boek

Metta de Noo heeft een boek geschreven over ex-neuroloog Janssen Steur, omdat ze het onrechtvaardig vindt wat hem overkomt.

Maandag begint het hoger beroep in de zaak tegen Jansen Steur, de ex-neuroloog werd veroordeeld voor het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel bij patiënten door verkeerd gestelde diagnoses. Deze week kwam het boek 'Frontaal' van Metta de Noo uit. Zij werkte eerder als verpleeghuisarts en schreef al een boek dat een andere kijk op de zaak Lucia de B gaf.

Op basis van eigen onderzoek en gesprekken met Jansen Steur kwam ze tot een bijzondere conclusie: Jansen Steur is niet zozeer dader, maar eerder patiënt met een hersenbeschadiging. De Noo laat de andere kant van het verhaal zien. Daarin wordt duidelijk welke klap een frontale autobotsing achterlaat bij Jansen en zijn familie, zijn patiënten en de publieke opinie. Hoe ‘even appels plukken met de familie’ uitmondt in een praktisch onnavolgbare geschiedenis.

Jansen Steur heeft volgens ex-verpleeghuisarts Metta de Noo door het ongeluk in 1990 hersenletsel opgelopen, wat niemand erkent. De Noo schreef er een opvallend persoonlijk boek over, mede omdat veel feiten nog niet openbaar mogen worden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren