nieuws

Duo neemt 1.000 euro op in Nijverdal met gestolen bankpas van bejaarde vrouw

De politie maakt beelden openbaar van een man en een vrouw die op 12 december met een gestolen bankpas 1.000 euro pinnen bij een geldautomaat in Nijverdal. Wie herkent ze?
De bankpas is kort voor het pinnen in Wierden gestolen. Dat gebeurde voor het huis van een bejaarde vrouw die haar boodschappen uit de auto haalde. Ze werd aangesproken door een vrouw die met een Duits accent de weg vroeg. Toen ze de weg wees was er ineens een man bij haar auto. Waarschijnlijk heeft de man de portemonnee van het slachtoffer uit de kofferbak van de auto gepakt.

Pincode afgekeken

De man en de vrouw hebben vermoedelijk daarvoor al de pincode afgekeken toen de bejaarde vrouw in een supermarkt afrekende en zijn ze haar daarna naar huis gevolgd. Na de diefstal is bij de Rabobank aan de Johan Frisostraat in Nijverdal twee keer geld opgenomen. De eerste opname was 70 euro en de tweede 930 euro.
Op de bewakingsbeelden is te zien dat de vrouw het geld pint. Op de achtergrond staat een man die bij haar hoort. Wie weet waar de man en de vrouw rond 12 december verbleven en wie weet waar ze nu zijn? Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.