nieuws

Schietpartij Haaksbergen, politie geeft beelden vrij en toont auto schutter

Justitie en de politie maken bewakingsbeelden openbaar waarop te zien is dat in Haaksbergen vanuit een auto op een groepje mannen wordt geschoten. Ook wordt beeldmateriaal van de auto van waaruit is geschoten naar buiten gebracht.
Het is nieuwe informatie over de schietpartij op zaterdag 18 april bij sporthal De Els aan de Trompstraat in Haaksbergen.

Grijze Opel Astra

Zaterdagavond 18 april rond 19.30 uur stonden drie mannen in de berm voor de parkeerplaats van de sporthal met elkaar te discussiëren toen opeens een grijze Opel Astra met het kenteken 82-PP-BK kwam aanrijden. De auto kwam vanaf de Wiedenbroeksingel over de Trompstraat aanrijden en vanuit de rijdende auto werden de drie mannen onder vuur genomen.

In sloot gesprongen

De mannen zochten snel een veilig heenkomen. Eén van hen sprong daarbij in de sloot tussen de Trompstraat en de parkeerplaats om aan de kogels te ontsnappen. Een donkere Mercedes die op de parkeerplaats stond pikte de drijfnatte man op en reed daarna met hoge snelheid weg.
De Opel van waaruit werd geschoten was inmiddels gekeerd en ook de parkeerplaats opgereden. Op de bewakingsbeelden is te zien dat als de Mercedes wegrijdt, de Opel een scherpe bocht maakt en een achtervolging over de Trompstraat in de richting van de Wiedenbroeksingel wordt ingezet.

Achterruit Mercedes kapotgeschoten

Tijdens de achtervolging werd opnieuw geschoten. Daarbij sneuvelde de achterruit van de Mercedes en raakte een inzittende van die auto gewond. De gewonde man en de man die in de sloot sprong reden met de Mercedes naar het Tankstation aan de Enschedesestraat om daar 112 te bellen. Van de Opel was toen geen spoor meer.

Schutter nam risico omstanders te raken

Er zijn na de schietpartij meerdere betrokkenen aangehouden. De Opel is getraceerd en in beslag genomen. De schutter zelf is nog niet opgepakt. Wie weet waar hij zich op dit moment ophoudt? Politie en justitie nemen de zaak hoog op, omdat de schutter bewust het risico nam dat hij omstanders zou raken. Tijdens het schieten waren er voorbijgangers op straat en op de parkeerplaats.
Bel de politie met alle informatie, vooral over de verblijfplaats van de man die op 18 april in de grijze Opel Astra met het kenteken 82-PP-BK reed. Het gratis nummer van de politie is 0800 - 6070. Anoniem tippen kan bij M 0800 - 7000. Wie een vertrouwelijk gesprek met een rechercheur wil voeren kan contact opnemen met het Team Criminele Inlichten op 079 - 345 8 999.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.