Betaald voetbal

Heracles kleineert FC Dordrecht en gaat als winterkampioen aan de kerstdis

Heracles Almelo heeft de laatste competitiewedstrijd van 2022 afgesloten met een monsteroverwinning. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie hoefde tegen het nietige FC Dordrecht allesbehalve diep te gaan, maar wist het publiek op Erve Asito evenwel op een doelpuntenregen te trakteren. Het werd maar liefst 8-1.
Dat Heracles als winterkampioen de feestdagen tegemoet zou treden was op voorhand al duidelijk. Vanwege een bevroren veld in Kerkrade kwam naaste belager PEC Zwolle vanavond niet in actie bij Roda JC. Daardoor kon het gat met de club uit de provinciehoofdstad vergroot worden tot vijf punten.

Volle buit in november en december

John Lammers stipte voorafgaand aan het duel al aan dat Heracles de laatste tijd volwassener is geworden. De trainer van de Almelose lijstaanvoerder ziet ontwikkeling bij zijn ploeg en die opvatting kan gestaafd worden met resultaten. Na het echec bij Almere City, eind oktober, liet Heracles geen punt meer liggen in de maanden die daarop volgde en werden moeilijke hordes in Tilburg en Kerkrade met verve genomen.

Dodelijk effectief

Tegen Dordrecht was het allesbehalve oogstrelend wat de Heraclieden in de eerste helft lieten zien, maar dankzij een staaltje effectiviteit stond er halverwege wel een overtuigende 4-1 ruststand op het bord. Armenteros opende de rekening van de thuisploeg al vroeg door eenvoudig binnen te tikken op aangeven van Bruns. 1-0.
De bezoekers herpakten zich daarna nog wel en door een fout in de opbouw van Heracles resulteerde dat na een half uur in de gelijkmaker. Baldé dook op voor het doel van Brouwer en liep met zijn borst een voorzet van de zijkant binnen: 1-1.
Thomas Bruns kopte op aangeven van Ruben Rooskens de 3-1 binnen
Thomas Bruns kopte op aangeven van Ruben Rooskens de 3-1 binnen © Orange Pictures

Drie treffers binnen tien minuten

Daarna ging het snel in Almelo. Hansson zette Heracles weer aan de goede kant van de score, waarna Bruns en Armenteros, met knappe kopdoelpunten, de stand nog voor rust naar een comfortabele marge wisten te tillen, 4-1.

Hattrick Armenteros

FC Dordrecht, dat eerder dit seizoen vriend en vijand verraste door PEC Zwolle met 3-0 klop te geven, maakte een terneergeslagen indruk na rust en daar wist Heracles dankbaar van te profiteren. Armenteros voltooide zijn hattrick door een voorzet van Hansson licht te toucheren en even later wurmde ook Laursen zich op het scoreformulier. De Deen nam de 6-1 voor zijn rekening.

Rentree Azzaoui

Een kwartier later mocht het Almelose publiek nog maar eens op de banken. Niet voor doelpunt, maar voor de rentree van Ismail Azzaoui. De Marokkaanse Belg liep een jaar geleden een zware knieblessure op - de derde al in zijn nog prille carrière - en hij was vastberaden om voor de derde maal terug te komen. Dat geschiedde, met een open doekje van de supporters tot gevolg.

Ook Hansson maakt er drie

Wat Armenteros kan, moet mij ook lukken, zal Hansson gedacht hebben. De Noorse flankspeler zorgde met een ferme uithaal voor de 7-1 en slechts een minuut later bepaalde diezelfde Hansson - met zijn derde treffer van de avond - de eindstand op een eclatante 8-1. "Tien, tien, tien", klonk het logischerwijs daarna nog van de tribune, maar zover kwam het uiteindelijk niet.

Uitvallen Scheperman

Smet op de feestavond was het uitvallen van Sem Scheperman. De middenvelder, die na rust binnen de lijnen kwam voor Thomas Bruns, ging vlak voor tijd schreeuwend van de pijn naar de grond. Daardoor eindigde Heracles het duel met tien man.

Heracles Almelo - FC Dordrecht 8-1

1-0 Armenteros (8)
1-1 Baldé (33)
2-1 Hansson (37)
3-1 Bruns (38)
4-1 Armenteros (45+2)
5-1 Armenteros (56)
6-1 Laursen (61)
7-1 Hansson (82)
8-1 Hansson (83)
Arbiter: Hensgens
Geel: Bakboord, Schuurman
Heracles Almelo: Brouwer; Rente, Sonnenberg (Bakboord/24), Hoogma, Roosken; Schoofs (Azzaoui/77), Vejinovic, Bruns (Scheperman/60); Laursen (Cicilia/77), Armenteros (Nankishi/60), Hansson.
FC Dordrecht: Bossin, Koswal (Camara/62), El Azzouzi, Van den Avert; Savastano, Schuurman, Miceli (Smolarczyk/62), Brito; Suray, Longo (Noc/62), Baldé (Pinas/73).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.