nieuws

Emotionele bijeenkomst medewerkers thuiszorg TSN: "We voelen ons gedumpt"

Ze voelen zich gedumpt en onbegrepen. Medewerkers van thuiszorgorganisatie TSN hebben zich vanavond in Hengelo door de vakbond laten bijpraten over de aangekondigde reorganisatie bij hun werkgever.
TSN heeft enkele weken geleden gemeld dat ze 650 medewerkers gaan ontslaan. Ook worden de contracten van tijdelijke medewerkers niet verlengd en moeten 4.300 medewerkers salaris inleveren. De TSN-directie zegt dat ze gedwongen worden tot deze ingreep doordat de gemeenten zijn gekort op het budget voor thuiszorg.
"Ik werk al 42 in de thuiszorg en nu word ik gedumpt", zei één van de aanwezigen bij de bijeenkomst in Hengelo vanavond. Veel huishoudelijke medewerkers delen het sentiment. Ze voelen zich in de steek gelaten, aan de kant gezet. Zo'n vijftig medewerkers kwamen vanavond naar een bijeenkomst van de vakbond om hun zorgen te delen en vragen te stellen.

Vakbond legt zich niet neer bij reorganisatie

Vakbond FNV legt zich niet neer bij de aangekondigde reorganisatie. De bond adviseert leden om niet in te stemmen met een lager salaris. Ook roept de bond haar leden op om een Volkspetitie te tekenen. In de petitie wordt de overheid opgeroepen om de afbraak van de zorg te stoppen.
TSN, dat het hoofdkantoor in Almelo heeft, is met 13.000 thuiszorgmedewerkers marktleider in Nederland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.